na području Šibenika

Gradilište zgrade supružnika Škugor bez ploče s informacijama, uklonjena je prije nekoliko dana

stambena zgrada koju grade Dane i Rada Škugor
Foto: V.B./ŠIBENIKIN
1/3
31.08.2022.
u 17:17

Prema Zakonu o gradnji, gradilište mora biti označeno pločom koja sadrži informacije poput imena tvrtke investitora, projektanata i izvođača

U velikoj akciji policije i USKOK-a uhićeno je petero osoba, a među njima su Damir Škugor i njegov otac Dane Škugor. Također, otkriveno je da tvrtka majke i supruge Rade Škugor, registrirana bez dozvole za, između ostalog, trgovinu plinom i opskrbu električnom energijom, prošle godine ostvarila prihod od 23,74 milijuna kuna.

Dane i Rada Škugor investirali su oko 150 tisuća eura u stambenu zgradu na području Šibenika, a riječ je o starom objektu koji je sada u potpunosti srušen. Radovi su počeli u veljači 2022. godine, navodi Šibenik IN.

Foto: V.B./ŠIBENIKIN

Iako prema Zakonu o gradnji gradilište mora biti označeno pločom koja sadrži informacije poput imena tvrtke investitora, projektanata i izvođača, na ovoj lokaciji takvih oznaka nije bilo. Ona je, kako navode susjedi, uklonjena prije nekoliko dana. 

Ipak, portal Šibenik IN došao je u posjed fotografije uklonjene ploče na kojoj stoji kako su investitori Rada i Dane Škugor te kako grade stambenu zgradu i pomoćne zgrade.

VIDEO Gdje će završiti rekordno zaplijenjeni novac? Odvjetnik Nobilo otkriva: Moguća su dva scenarija

Podsjetimo, u akciji koju su u subotu pokrenuli USKOK i policija na meti istražitelja našli su se direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Šteta za INA-u navodno prelazi milijardu kuna, protuzakonita zarada Damira Škugora i njegova oca je gotovo pola milijarde kuna, dok je Goran Husić profitirao za preko 90 milijuna kuna, a Josip Šurjak za 68,9 milijuna kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije