ULOŽILA SAMO 20.000 KN

Rada Škugor otvorila tvrtku, ostvarila dobit od 9,5 milijuna kuna pa je zatvorila

Zagreb: Uhićeni u akciji USKOK-a dolaze na Županijski sud
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
31.08.2022.
u 12:58

Tri D Rada lani je prihode od 23,74 milijuna kuna ostvarila uz ukupne rashode od 12,2 milijuna kuna te je imala brutto dobit od 11,54 milijuna kuna, odnosno oko 9,5 milijuna kuna čiste dobiti nakon oporezivanja

Majka uhićenog direktora Ine Damira Škugora, Rada Škugor, može se pohvaliti značajnim poslovnim rezultatima. Naime, njezina tvrtka 3 D-company d.o.o. bavi se prodajom pribora za šivanje, a ima i registriranu djelatnost za trgovanje plinom, no za to nije imala potrebnu dozvolu HERA-e pa se time nikad nije bavila. 

No, pred kraj 2020. godine osnovala je još jednu tvrtku, Tri D Rada d.o.o., koja je također bila registrirana i za trgovinu plinom, opskrbu električnom energijom i slično. Ni ona nije imala dozvole za te poslove, ali je prošle godine ostvarila zapanjujuće poslovne rezultate, odnosno prihod od 23,74 milijuna kuna, piše Jutarnji list. 

Prema bonitetnom izvješću te tvrtke, Tri D Rada d.o.o. se u 2021. godini probila među vodeće tvrtke u Hrvatskoj u segmentu "trgovina na malo tekstilom u specijaliziranim prodavaonicama". Po udjelu u toj djelatnosti prema ukupnom prihodu našla se na četvrtom mjestu iza Decathlona Zagreb, Vitapura i tvrtke Angelo, dok je po udjelu u djelatnosti prema dobiti prije oporezivanja zasjela na drugo mjesto odmah iza Decathlona.

Tri D Rada lani je spomenute prihode od 23,74 milijuna kuna ostvarila uz ukupne rashode od 12,2 milijuna kuna te je imala brutto dobit od 11,54 milijuna kuna, odnosno oko 9,5 milijuna kuna čiste dobiti nakon oporezivanja. S obzirom da nije imala nikakve imovine osim osnivačkog uloga od 20.000 kuna, dakle ni prodajne prostore, niti zaposlenike, čini se da je tvrtka zapravo lani kupila određene tekstilne proizvode za 12 milijuna kuna i nekome ih prodala po praktično dvostrukoj cijeni.

Rada Škugor je 4. studenog prošle godine ugasila tvrtku, a sva dobit pripala je njoj. 

VIDEO Gdje će završiti rekordno zaplijenjeni novac? Odvjetnik Nobilo otkriva: Moguća su dva scenarija

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
13:11 31.08.2022.

Slatko. Hrvatska polako ali sigurno odlazi u povijest kao propali projekt kriminalnog mentaliteta. Nije čudo da nikad nismo bili u stanju imat funkcionalnu državu. Država nije granica nego mentalni sklop naroda.

UG
ugroženi
13:31 31.08.2022.

Dalmatinci su najbistriji i najvitalniji dio hrvatskog puka. Ovi rezultati su za divljenje. Prognoziram da će gospoja uskoro držati predavanja u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Danas masline, sutra šivaće mašine, prekosutra plinski biznis a nakon toga CERN i bozon.

Avatar Dragovit
Dragovit
13:10 31.08.2022.

Ae .... triba masline brat' judi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije