Parkiranje

Građani su veliki dobitnici iako to uopće ne shvaćaju

'17.11.2010. Ulica Petra Kresimira IV., Varazdin, Gradonacelnik Ivan Cehok i Varazdinski zupan Predrag Stromar otvorili novo uredjenu ulicu Petra Kresimira IV. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
19.11.2010.
u 17:15

Kod Muzičke škole naplaćivat će se samo 148 mjesta do izgradnje podzemne garaže na Kapucinskom trgu

Parkiranje će se u Varaždinu plaćati na još 326 parkirališnih mjesta, odlučilo je jučer Gradsko vijeće, protiv čega su bili vijećnici HNS-a, SDP-a i HSS-a. Uvodi se plaćanje u Radićevoj ulici (do Hercegove), u Zagrebačkoj ulici od kućnog broja 13 do 24, te kod bivše Muzičke škole. Na zahtjev gradonačelnika Ivana Čehoka amandmanom je uvedena i naplata na 20 mjesta u upravo obnovljenoj Ulici Petra Krešimira IV.

U Radićevoj će se naplaćivati do 8 do 15, a drugdje do 20 sati.

148 mjesta kod Muzičke škole naplaćivat će se samo do izgradnje podzemne garaže na Kapucinskom trgu. Ukida se, pak, naplata na 44 mjesta u Jurkovićevoj ulici.

– Toliko se proširuje zona, a nije uređeno ni jedno novo parkirno mjesto – rekao je Goran Habuš (HNS).

– Građani su veliki dobitnici, iako im to nije jasno – ironičan je bio Robert Podolnjak (HSS).

Čehok je, pak, odvratio da to čine baš zato da bi bila veća cirkulacija i više se građana moglo parkirati.

– Radićevu bi inače zagušili oni koji su parkirali na Kapucinskom trgu. A i nema ni jednoga grada s besplatnim parkiranjem u centru – dodao je gradonačelnik.

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
19:07 22.11.2010.

nek si kupe garaže. u posovim zgradama ima jako povoljnih... žalosno da javne površine, nogostupe, su bahati zauzeli svojim autima. dali 20-ak tisuća eura za auto, i onda im teško platiti garažu, parking.. tolko ste čehoka špotali, a kad vidi, na korzu vas je svaki dan sve više. pa on vam je dao to srediti! po podoljnjaku bi imali šljunak, baš kao neki u kučanu. izjednačio bi vas on vlo brzo. plaćali bi parking kunu tri sata. i imali mizerno uređen grad. on bi vam smanjio i prireze, cijenu vode, smeća.. samo da manje plaćate. to što bi imali prljav grad njega nije briga. bitno da vama ostane više u džepu. a s time posljedično manje u gradu, pa dalje idemo, manje investicija u gradskim poduzećima, tamo manje plaće bi bile, ljudi bi manje kupovali, pa bi i vi imali manje plaće, i ono malo što bi uštedjeli bi začas izgubili. što mislite kolki su porezi u švedskoj? danskoj? kolko bi tamo platili porez na ove silne dravske kućice?!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije