Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATO I KAD ĆE BITI IZBORI U STRANCI

Grbin nakon duge sjednice u SDP-u: Milanović je naš kandidat za predsjednika Hrvatske

Zagreb: Grbin i Hajdaš-Dončić o aktualnoj političkoj situaciji
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
29.06.2024.
u 16:44

Kada je riječ o potpori drugih stranaka novinari su pitali i za moguću potporu Domovinskog pokreta, o čemu se u javnosti nagađa, i znači li to da Milanović, osim s SDP-om, dijeli neke vrijednosti i s DP-om, na što je Grbin uzvratio da DP vrluda te je poručio, kako je kazao, 'u duhu Rade Končara – milosti ne tražim niti bih vam je dao'.

Nakon četverosatne sjednice Glavnog odbora u subotu, zadnje u mandatu aktualnog vodstva, predsjednik SDP-a Peđa Grbin kazao da su nakon rasprave zaključili da ne mogu biti zadovoljni rezultatom izbora te izvijestio da su ponovno potvrdili Zorana Milanovića kao SDP-ova predsjedničkog kandidata.

„Glavni odbor je utvrdio da se prihvaća izvješće o provedenim izborima, da ne možemo biti zadovoljni rezultatom u situaciji kada nismo formirali vlast, ali da isto tako postoje određeni elementi ovih izbornih rezultata koji se tiču povećanja broja mandata u Hrvatskom saboru, koji ipak daje određeni razlog za zadovoljstvo. Predsjedništvu smo dali zadatak pa će predsjednik dobiti zadatak da formira komisiju koja će provesti temeljitu analizu parlamentarnih izbora”, izvijestio je Grbin nakon sjednice.

Kazao je i da su utvrdili kako će SDP-ov kandidat na izborima za predsjednika Republike biti Zoran Milanović. Odluku smo donijeli velikom većinom glasova, kazao je, pojasnivši da su nakon rasprave gotovi svi suglasni da Zoran Milanović dijeli SDP-ove vrijednosti. „Kao predsjednik Republike bio je brana totalnom preuzimanju države od strane HDZ-a i da zbog svega onoga dobrog što je napravio za vrijeme svojeg mandata treba biti SDP-ov kandidat za predsjednika Republike i Milanović je SDP-ov kandidat za predsjednika Republike, a vjerujem da će uskoro slijediti podrška i drugih stranaka”, kazao je.

Grbin: Milost ne tražim niti bih vam je dao!

Kada je riječ o potpori drugih stranaka novinari su pitali i za moguću potporu Domovinskog pokreta, o čemu se u javnosti nagađa, i znači li to da Milanović, osim s SDP-om, dijeli neke vrijednosti i s DP-om, na što je Grbin uzvratio da DP vrluda te je poručio, kako je kazao, 'u duhu Rade Končara – milosti ne tražim niti bih vam je dao'.

Neslužbeno se doznaje da su bila dva glasa protiv potpore Milanoviću, a dva suzdržana, od kojih jedan aktualne predsjednice Glavnog odbora Marije Lugarić. Grbin je kazao i da su donijeli odluke da se unutarstranački izbori održe 14. rujna ove godine, a rokovi i svi postupci formalno će početi teći 19. kolovoza, tako da, istaknuo je, imamo ljeto gdje će se svako od naših članica i članica moći odlučiti da se kandidira na tim izborima, a ja koristim i ovu priliku da ih sve pozovem, da razmisle i da donesu odluku.

Odgovorio je i da nitko na Glavnom odboru nije istaknuo kandidaturu za budućeg predsjednika stranke, ali je bilo najava kandidatura za druge funkcije. Nije htio govoriti o kome je riječ, a neslužbeno se čulo da politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović, o kojoj se u medijima nagađalo kao o jednoj od natjecateljica za čelno mjesto u stranci, na GO-u je najavila da će se ipak kandidirati za jedno od mjesta u Predsjedništvu SDP-a. Grbin je još ranije najavio da se neće natjecati ni za jednu stranačku dužnost i za sada je jedini kandidat za njegova nasljednika aktualni potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

Na novinarsko pitanje u kakvom financijskom stanu ostavlja stranku, kazao je da imaju dva milijuna eura kredita, od čega će dio biti vraćen nakon što dobiju povrat troškova za parlamentarne i europske izbore.

Dodao i da mu je neobičan osjećaj da mu je ovo zadnja sjednica GO-a u formi predsjednika stranke jer će i ubuduće dolaziti na sjednice kao saborski zastupnik. „Dolazio sam na Glavni odbor i prije, i nije to kada si onaj koji predlaže i kada si onaj koji o odlukama raspravlja. Neki aspekti bivanja predsjednikom stranke će mi sigurno nedostajati, a drugi, da se ne lažemo, neće", poručio je Grbin.

FOTOGALERIJA Milanovićev život u slikama: od malih nogu do političke karijere

Zagreb: Grbin i Hajdaš-Dončić o aktualnoj političkoj situaciji
1/42

Komentara 7

PA
pavlov
17:19 29.06.2024.

Uz totalni HAJP druga velikog poglavice svih građana RH (kad bi se zaj.....li) drugovi osvojiše samo 1. mandat više od Bernardićeve 2020 kad je ta Zokijeva skupina tom istom Bernardiću postavljala non stop mine i klipove... Zokijevi rektalni alpinisti, bez i malo sposobnosti i osobnosti!!!!

DA
dalmatimun1
17:44 29.06.2024.

Sretno propali

AB
abcabc
20:57 29.06.2024.

Znači ide još jedan potop na izborima, još im nije dosta poraza - pa mijenjajte nešto nesposobna oporbo, i previše ste ovisni o tom Milanoviću - jel opet dolaze te vaše Rijeke pravde ??? - koji luzeri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije