NEVER MORE?

Grob Edgara Allana Poea ostao bez tajanstvenog posjetitelja

konjak i ruže
19.01.2010.
u 16:30

Prvi put u posljednjih šest desetljeća na Poeov rođendan na njegovu grobu nisu osvanule tri ruže i pola boce konjaka. Obožavatelji tajanstvenog "nazdravljača", koji su po običaju čekali da ga izdaleka vide, razočarani su i zabrinuti.

Tajanstveni "nazdravljač Poeu" ostavio je zagonetnu "ponudu" na pjesnikovu grobu prvi put 1949. (na stotu obljetnicu njegove smrti) i od tada nijedna obljetnica pjesnikova rođenja nije prošla bez tri ruže (pretpostavlja se da su za Poea, njegovu suprugu i punicu, tri osobe pokopane u isti grob) i pola boce konjaka (za koju nitko nema pojma što bi trebala značiti).

Nijedna, pa ni prošlogodišnja dvjestota obljetnica. Ali ove godine, za 201. Poeov rođendan, na baltimorskom groblju Westminster Hall ostavljača ruža i konjaka nije bilo. O njemu se ne zna ništa, osim (po jednoj od nekoliko zagonetnih poruka koje je ostavljao za nekih posjeta) da je originalni posjetitelj umro 1998., a da je "dužnost" preuzeo njegov sin.

Brojni obožavatelji Edgara Allana Poea i ljubitelji legende o tajanstvenom ostavljanju ruža i konjaka vrlo su razočarani i ne znaju što da misle; neki su doputovali izdaleka samo da bi vidjeli tajanstveni lik zamaskiran u ogrtač s kapuljačom kako ostavlja cvijeće i piće. Jeff Jones, kurator Poeovog muzeja koji čuva brojne ostavljene ruže (prešane) i boce konjaka, nada se da će se tajanstveni posjetitelj dogodine ipak pojaviti, i da neće biti onako kako je gavran rekao u najpoznatijoj Poeovoj pjesmi

"Nikad više".

Komentara 3

Avatar vaksalainen
vaksalainen
17:32 19.01.2010.

recesija, nema covjek ni za konjak vise

ST
stp
01:10 20.01.2010.

\"Nijedna, pa ni prošlogodišnja dvjestota obljetnica.\" Ako je covek rodjen 1849g kako mu 2009 moze biti \"dvjestota obljetnica\"???????

HR
hrabrica
08:39 20.01.2010.

E.A.P je rodjen 19.1. 1809 godine a umro je 7.10.1849. Procitaj malo bolje sto pise na spomeniku. \"Izvorno mjesto ukopa EDGAR ALLAN POE-a od 9.10.1949 do 17.11.1875\" Gdje si ti procitao da je rodjen 1949? :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije