OPREZNO U PROMETU

Na autocestama se stvaraju gužve: Mala Kapela zatvorena, kolone duge i do sedam kilometara

Foto: Pixsell
1/10
03.08.2024.
u 15:10

Svi vozači su upućeni na dodatni oprez i strpljenje prilikom putovanja.

Ljetne gužve na hrvatskim cestama počele su se značajno povećavati od jučer, a situacija se pogoršala već danas, 3. kolovoza, zbog čega su se na mnogim prometnicama stvorili velike kolone i zastoji. Ovdje donosimo pregled trenutnih uvjeta na glavnim prometnicama u zemlji.

U 15 sati prema najnovijim informacijama HAK-a, stanje na autocestama i dalje nije optimalno za putnike koji su krenuli na odmor ili se s njega vraćaju kući. Pred naplatom Lučko u smjeru mora više nema dužih čekanja, no kolona prema Zagrebu duga je oko dva kilometra, kod Demerja jedan. Zbog prometne nesreće usporeno se vozi između čvorova Karlovac i Novigrad u smjeru mora, a na dionicama Lučko-Bosiljevo, Brinje-Perušić i Sveti Rok-Rovanjska prometuje se u kolonama u pokretu uz povremene zastoje, također u smjeru mora.

Tunel Mala Kapela u smjeru Dubrovnika privremeno je zatvoren iz sigurnosnih razloga zbog čega se između čvorova Bosiljevo 2 i Male Kapele u smjeru Dubrovnika stvorila kolona duga oko tri kilometra, dok je između Brinja i Žute Lokve u smjeru Dubrovnika kolona duga sedam kilometara. Između čvorova Krapina u Đurmanec na autocesti A2 zbog povećanog priljeva vozila zabranjeno je prometovanje za teretna vozila i autobuse u oba smjera.

Na A3 povećana je gustoća prometa u smjeru Lipovca između Zagreba i Lučkog, a kod graničnog prijelaza Bajakovo stvorila se kolona osobnih i teretnih vozila duga oko dva kilometra u smjeru Srbije. Gužva je i na drugim graničnim prijelazima gdje se uglavnom čeka najmanje pola sata i na ulazak i na izlazak iz zemlje. Na Krčkom mostu u koloni se čeka u smjeru otoka, a kod skretanja za Omišalj vozi se usporeno jednim trakom zbog teretnog vozila u kvaru.

POVEZANI ČLANCI:

Ranije informacije

Na autocesti A1, koja povezuje Zagreb i Dubrovnik, trenutno su na snazi privremene obustave zbog povećane gustoće prometa. Tuneli Brezik i Sveti Rok u smjeru Dubrovnika zatvoreni su iz sigurnosnih razloga. Kolone su se stvorile na različitim dionicama:

Između tunela Brezik i čvora Otočac u smjeru Dubrovnika, kolona je dugačka oko 4 km. Između čvora Gornja Ploča i tunela Sveti Rok u smjeru Dubrovnika, kolona je oko 6 km. Na dionicama Lučko-Bosiljevo 2, Brinje-Perušić, Sveti Rok-Rovanjska u smjeru mora i Zadar istok-tunel Čelinka u smjeru Zagreba, promet je usporen uz povremene zastoje.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba, kolona vozila duga je oko 1,5 km, a proteže se i u Sloveniju. Zbog velikog priljeva vozila, zabranjeno je prometovanje teretnim vozilima i autobusima od čvora Krapina do čvora Đurmanec u oba smjera.

>>> FOTO Prometne gužve na naplatnoj postaji Lučko

1/6

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, uključujući zagrebačku obilaznicu, stanje je sljedeće: Na prilazu naplatnoj postaji Lučko iz smjera Buzina, kolona vozila u pokretu duga je oko 4 km. Između čvorova Zagreb istok i Lučko u smjeru Bregane, te između čvorova Zagreb zapad i Lučko u smjeru Lipovca, promet se kreće u kolonama uz povremene zastoje. Kod graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru Srbije, kolona osobnih i teretnih vozila duga je oko 4 km.

 

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Šmrika, kolona pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke duga je oko 1 km. Također je povećana gustoća prometa između Rupe i Orehovice u smjeru Šmrike.

Na Istarskom ipsilonu, situacija je sljedeća: Prema Kaštelu i Plovaniji u smjeru Slovenije, kolona je dugačka oko 3 km. Kod tunela Učka u smjeru Rijeke, kolona je oko 1 km. Na čvoru Učka (Matulji) u smjeru Rijeke, kolona je oko 3 km.

VEZANI ČLANCI

Na staroj Karlovačkoj cesti, kolone su prisutne između Klinča Sela i Jastrebarskog te na prilazima Karlovcu u smjeru mora. Na Jadranskoj magistrali, gustoća prometa je povećana na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Šibeniku, Splitu, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku. Zbog prometne nesreće na ulazu u Plano u smjeru Trogira, promet se odvija jednim trakom usporeno.

Na Krčkom mostu, kolona u smjeru kopna proteže se od Njivica, dok je u smjeru otoka kolona od čvora Križišće. Svi vozači su upućeni na dodatni oprez i strpljenje prilikom putovanja, te je preporučljivo pratiti ažurirane informacije o stanju na cestama i planirati putovanja unaprijed kako bi se izbjegle nepotrebne gužve i zastoje.

VIDEO Teretnjak kod Splita pokupio auto pa ga gurao po cesti: 'Ovo je za zatvor'

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar zabranjen1.000puta
zabranjen1.000puta
18:08 03.08.2024.

trenutno su gužve što je potpuno neobićno kada se nalazimo usred turističke sezone. Ma gdje to ima! Turisti Miha i Zoran su sigurno opet "bijesni"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije