IZ MINUTE U MINUTU

Provjerite stanje na cestama prije polaska na put: Pojačan je promet, probleme stvara i vjetar

Foto: HAK
1/7
30.07.2024.
u 12:10

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC 58 Boraja – Seget Donji u mjestu Labinske Drage vozi se otežano uz privremenu prometnu signalizaciju, navodi HAK

*Tijekom turističke sezone na cestama diljem Hrvatske česte su gužve i kolone

*I danas je pojačan promet na gradskim cestama, obilaznicama i pojedinim dionicama autocesta

 

Tijek događaja: 

12:05 – Povećana je gustoća prometa između čvorova Zadar istok i Bosiljevo II u smjeru Zagreba na autocesti A1. Također, povećana je gustoća prometa između graničnog prijelaza Rupa i čvora Šmrika na autocesti A7. Na istoj se prometnici usporeno vozi na izlaznom kraku čvora Učka u smjeru Istre.

Na Istarskom ipsilonu povećana je gustoća prometa i vozi se usporeno kroz Matulje u oba smjera i prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija. Na Jadranskoj magistrali povećana je gustoća prometa i vozi se usporeno na prilazima Šibeniku, Splitu te kod Omiša, Makarske i Dubrovnika, novi su podaci HAK-a.


VEZANI ČLANCI:


09:10 – Hrvatski autoklub (HAK), sutra, 31. srpnja, očekuje pojačan promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti uz povremene zastoje na autocestama A1 Zagreb – Ploče – Karamatići, A2 Zagreb – Macelj, A4 Goričan – Zagreb, A6 Rijeka – Zagreb, A7 Rupa – Rijeka, Krčkom mostu, brzoj cesti Solin – Klis (DC1), zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, dionicama Jadranske magistrale (DC8) na prilazima Zadru, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku.

"Putujete li, budite informirani! Unaprijed provjerite informacije o stanju i prohodnosti cesta na mrežnim stranicama ili mobilnoj aplikaciji Hrvatskog autokluba. Na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom očekuje se pojačan promet osobnih i teretnih vozila te su tijekom dana moguća dulja čekanja", istaknuo je HAK u prometnoj prognozi.


09:00 – Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC 58 Boraja – Seget Donji u mjestu Labinske Drage vozi se otežano uz privremenu prometnu signalizaciju, navodi HAK.

Zbog jakog vjetra na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku i Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabranjen promet za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Pojačan je promet na gradskim cestama, obilaznicama i pojedinim dionicama autocesta. Tijekom dana povremeno usporen promet, kolone i kraći zastoji mogući su na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi, na autocestama u zonama naplata, tunela, odmorišta i čvorova, na cestama u priobalju, osobito na prilazima gradovima i turističkim središtima te na pojedinim graničnim prijelazima.

Na autocesti A7 Rupa – Rijeka – Žuta Lokva, povećana je gustoća prometa između graničnog prijelaza Rupa i čvora Šmrika. Uz to, do 15 sati zatvorena je državna cesta DC 38 Požega – Pleternica između mjesta Dervišaga i Kuzmica.

 

GALERIJA Napušten dvorac koji propada: Severin na Kupi
1/30

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije