predsjednik u sad-u

H. Clinton nakon susreta s Josipovićem: Obama podupire RH

josipović (1)
Foto:
1/3
VL
Autor
Jasmina Popović
03.05.2011.
u 18:59

Predsjednik SAD-a podupire Hrvatsku i njezinu ulogu u regiji, izjavila je državna tajnica Clinton nakon razgovora s predsjednikom Josipovićem.

Smrt Osame bin Ladena jedna je od najvažnijih bitaka u borbi protiv terorizma – složili su se danas američki potpredsjednik Joe Biden i njegov gost hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Predsjednik Josipović našao se u posjetu SAD-u upravo u danima kada američki narod slavi pobjedu protiv najvećeg svjetskog terorista i logično je da je to bila tema razgovora između njega i njegova domaćina u Bijeloj kući. Hrvatska je članica protuterorističke koalicije i predsjednik Josipović je, u razgovoru za Dnevnik RTL-a, rekao da je potrebna pojačana briga za naše vojnike koji su u misijama, ali i da vjeruje da će sigurnost biti očuvana.

– Hrvatska svoj posao s Europskom unijom mora sama dovršiti i složio sam se s američkim potpredsjednikom da je ulazak Hrvatske u EU dio strateške sigurnosti. Gospodin Biden rekao je da SAD pozitivno ocjenjuje reforme koje je Hrvatska dosad provela – rekao je predsjednik Josipović.

O ukidanju viza za hrvatske državljane koji putuju u SAD nije se detaljno razgovaralo, ali predsjednik Josipović očekuje da će se i to uskoro riješiti. Isto tako SAD smatra da Hrvatska ispunjava svoje obaveze prema Haaškom tribunalu, ali između predsjednika Josipovića i potpredsjednika Bidena nije bilo detaljnih razgovora o presudi generalima Gotovini i Markaču. Josipović se danas susreo i s državnom tajnicom SAD-a Hillary Clinton.

- Ovo je važan posjet. Predsjednik SAD-a podupire Hrvatsku i njezinu ulogu u regiji, izjavila je državna tajnica Clinton nakon razgovora s predsjednikom Josipovićem.

Komentara 74

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
20:23 04.05.2011.

Još od 2003-će imamo izuzetno snažne potpore Amera na putu u EU Josipović je izuzetno zadovoljan snažnim podupiraćima na putu u EU tu je i J.Kosor koja ovih dana putuje u Maroko po nove podupiraće za ulaz u EU

FR
franjo
23:04 06.05.2011.

Hrvatska ima neku ulogu u regiji. 4.000.000 stanovnika, kao jedan manji USA grad, igra neku ulogu. Amerikanci i neznaju gdje je HR. Koje bljuvotine i lazi.

KA
kampanel
10:14 04.05.2011.

Nisu razgovarali o ukidanju viza,nisu razgovarali o sramotnoj osudi hrvatske države i naroda u haaskom đubrištu,pa o čemu su onda razgovarali i koji k.. je išao trošiti naše novce u tu fašističku tvorevinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije