haaški tribunal

Haag traži odgovor na zahtjeve za jamstva Stanišiću i Simatoviću

'An aerial view taken on May 27, 2011 shows the Scheveningen detention center near The Hague. The International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia  (ICTY) insisted on May 27 that its detentio
'ROBIN UTRECHT'
06.03.2012.
u 19:46

Optuženici za ratne zločine nad nesrbima traže da u travnju budu pušteni na privremenu slobodu.

Haaški tribunal pozvao je danas vlasti Srbije neka se izjasne o zahtjevima Jovice Stanišića i Franka Simatovića-Frenkija da u travnju budu pušteni na privremenu slobodu jer su njihovi branitelji izvijestili sud kako im vlasti u Beogradu ne odgovaraju na zahtjev za neophodna jamstva, javljaju mediji u Srbiji. Tribunal je pozvao Beograd neka odgovore na njihov zahtjev u roku od deset dana.

Bivši Miloševićev načelnik Službe državne sigurnosti Srbije Stanišić i njegov pomoćnik Simatović optuženi su za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj i BiH, 1992. do 1995. U zahtjevu za privremeno oslobađanje za uskršnje blagdane i za stanku u suđenju, Stanišić je tvrdio da vlasti u Beogradu, iz njemu nepoznatih razloga, od svibnja prošle godine odbijaju odgovoriti na njegovo traženje jamstva za privremeno oslobađanje.

Simatovićeva obrana u svom je zahtjevu naznačila kako je u studenom i prosincu prošle, kao i u ožujku ove godine, tražila jamstva od srbijanske vlade, ali joj nije stigao nikakav odgovor.

Komentara 3

Avatar Aristarh
Aristarh
21:47 06.03.2012.

Haški mentori su puno doznali od dvojice optuženika o Srbiji i njihovim kadrovima pa bi ih sad malo i nagradili a Srbija ih se očito želi odreči.

Avatar Proleter
Proleter
22:41 06.03.2012.

@ariSRAT: prije nego kreneš ari-srat po novinama malo se informiraj o jovici stanišiću i frenkiju simatoviću. imaš na jutubu cijeli film \"jedinica\" koji se bavi upravo njima.

CA
cro.army
09:08 07.03.2012.

..... nepotreban komentar....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije