u saboru

HDZ i HDSSB: Vlada je prosvjetarima i liječnicima ukrala Božić

Ivan Šuker
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
03.12.2013.
u 13:30

Ivan Šuker (HDZ) vladajuće je optužio da donose lažne akte, jer ministar Jovanović pri rebalansu proračuna nije spomenuo da će profesorima uskratiti prijevoz, božićnice i regres

Vlada je profesorima i učiteljima, ali i liječnicima ukrala Božić, optužili su danas u Saboru HDZ-ovci i HDSSB-ovci vladajuće.
Prvo ih je HDZ-ov Ivan Šuker optužio da donose lažne akte s obzirom na to da ministar obrazovanja Željko Jovanović pri rebalansu ovogodišnjega i proračuna za iduću godinu "ni riječju nije spomenuo da će profesorima uskratiti prijevoz, božićnice i regres".

Njegova kolegica Đurđica Sumrak rekla je da se Vlada ruga profesorima i učiteljima.
– Pitali ste tko će ovoga Božića slaviti. Ja znam tko neće. Neće sigurno hrvatski učitelji i profesori kojima je danas beskrupulozno najavljeno da njihov prijevoz neće biti plaćen. Oni neće imati za Božić, oni neće putovati ni vlakovima, neće putovati ni autima, neće kupiti benzin, neće imati. Zbog čega?

Zbog beskrupuloznog ministra Jovanovića i ove vlade, zbog nesocijalne vlade koja se kune u sve, a čini ništa. Ponižava već najponiženiji sloj u ovoj Hrvatskoj, to su prosvjetari. Pa što onda možemo očekivati? Što možemo očekivati od naše mlade generacije kad njihovi profesori imaju najmanje plaće u Hrvatskoj? Ovaj Božić ukraden je profesorima i učiteljima, posebice onima koji putuju iz svoga mjesta po 100 i 200 kilometara da bi tamo radili. Sramota. Ukrali ste im Božić. Sram bilo Vladu – kritizirala je Sumrak.

HDSSB-ov Boro Grubišić dodao je da je Vlada ukrala Božić i liječnicima.
– Mislim da danas vrlo malo djece može uopće izreći takvu želju da radi u prosvjeti zahvaljujući ovakvom ministru, koji je zaista sramotan i sramotno je njegovo djelovanje – tvrdi Grubišić, dok se Sumrak zapitala može li se Jovanović uopće zvati ministrom.

Potpredsjednik Sabora Nenad Stazić odgovorio je da se "ministra izabranog od građana mora nazvati ministrom".
Javila se i HDZ-ova Ivanka Roksandić koja je naglasila da profesorima i učiteljima neće biti uskraćene samo naknade na plaću, nego im se neće platiti ni dodatni rad u studenom i prosincu.
– Teško državi koja s nekoliko milijuna kuna krpa proračunske rupe da bi se spasila. Daj Bože da učitelji budu zadnji – zaključio je Šuker.

Komentara 17

VL
vlatx
15:19 03.12.2013.

"Potpredsjednik Sabora Nenad Stazić odgovorio je da se "ministra izabranog od građana mora nazvati ministrom"." Građani nisu birali ministra, on je odabran unutarstranački, a jedini kriterij je bio poslušnost. Da su birali po stručnosti i sposobnosti sadašnji ministar nikada nebii vidio ministarske fotelje.

GU
guderian
14:26 03.12.2013.

Ne radi se o božićnicama, žao mi je što su pojedinci neupućeni. Radi se o oduzimanju stečenog/zarađenog, obavljenog prekovremenog rada. To je, pljačka. A naši objektivni novinari bi mogli malo i saslušati sindikate, koji bi pojasnili o čemu se radi.di. Ta kleli su se u demokraciju, objektivnost prilikom ovog zadnjeg referenduma, dok su 90 posto tekstova pisali posvećenim "ugroženim" homo zajednicama.

LI
lise64
16:45 03.12.2013.

Pa vi ste ih birali sta se bunite,za pravoslavni bozic ce biti,mi krscani placamo poreze i nama su svi sveci placeni,manjine (srbi,muslimani itd...)neplacaju ,a imaju placeno i koriste slobodno,neka i oni nama plate dnevnice na njihove slave,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije