19.06.2016. u 09:15

Karamarko je morao otići, a Mamića se tolerira iako je njegov krimen puno veći.

Divljanje hrvatskih huligana u Francuskoj i žestoke reakcije koje su uslijedile nakon ovog sramotnog čina, pokazale su svu bijedu hrvatske politike i nogometa. Što su posijali, to sada žanju. Da ne bi bilo zabune, o Modriću i dečkima mislimo sve najbolje. Ali, nogometno vodstvo nikako nije nevino u cijeloj priči. Kao što nije nevina ni politika koja nije načelno rješavala problem huliganstva nego ga je često koristila za politikantske ciljeve.

Postupci hrvatskih huligana u Francuskoj ničim se ne mogu opravdati i zaslužuju svaku osudu. Nijedna utakmica nije pogodna za razračunavanje između Zdravka Mamića i nezadovoljnih navijača, a ponajmanje je to vrlo važna utakmica na Europskom prvenstvu. Lako se sada složiti s političarima koji sa svih strana osuđuju huliganstvo.

Problem je što ta ista politika već desetljećima tolerira što neki drugi “huligani” vode Hrvatski nogometni savez i maltretiraju javnost. Huligani u Francuskoj bacaju baklje i petarde, dok “huligani” u strukturama hrvatskog nogometa već godinama verbalno i fizički napadaju neistomišljenike. Iste pojave treba osuditi na isti način.

U posljednjih nekoliko tjedana s pravom smo tražili odlazak Tomislava Karamarka zato što se nije držao nekih normalnih standarda koje želimo uspostaviti u hrvatskoj politici. Međutim, već godinama toleriramo da Zdravko Mamić vlada hrvatskim nogometom iako ima ozbiljnih problema sa zakonom. A njegov je krimen puno veći od Karamarkova. Prvi potpredsjednik Vlade je otišao, a Mamić je još uvijek nedodirljivi gazda hrvatskog nogometa. HDZ i SDP se nisu dogovorili samo oko sramotnog izbora ustavnih sudaca, nego su očito u prešutnom dogovoru oko toleriranja nogometnog huliganstva.

Vatreni su, dakle, nevine žrtva sukoba dvaju huliganstava i primitivizama. Žalosno je što je politika do sada tolerirala i jedno i drugo nepoštivanje zakona.

Komentara 2

Avatar abakus
abakus
09:58 19.06.2016.

Nisu SDP i HDZ u prešutnom dogovoru oko toleriranja huliganstva, već su protuhrvatski elementi u objema tim strankama na zajedničkom poslu POTICANJA takvih zbivanja koje poslije nazivaju "navijačkim ispadima" i "huliganstvom" a koji su uistinu usmjereni protiv nacionalnog ponosa i nacionalnog naboja koji se skuplja oko naše reprezentacije. Dakle, nije riječ ni o kakvim "huliganima", već je riječ o ljudima koji su niže inteligencije i izmanipulirani od protuhrvatskih plaćenika koji ih potiču, organiziraju i, da se razumijemo, FINANCIRAJU. Zato tu šačicu "huligana" nitko ni ne hvata i ne zatvara, a uredno ih se pušta na stadione i preko granice, i to u 21. stoljeću, kad posvuda postoje kamere, postoje uređaji kojima se mogu pratiti ovakve skupine i postoje službe kojima je takvo praćenje i onemogućavanje takvih skupina posao - i to odlično plaćen posao. Nemojmo, dakle, pričati bajke: Ovo nije "ispad huligana" već dio specijalnog rata koji se već dugo vodi protiv Hrvatske kao države i protiv njezinih ljudi koji u sebi imaju još imalo domoljubnog osjećaja, a u kojem i SDP i HDZ sudjeluju i zajedno rade isti ružni posao. Gdje je lustracija, gdje je demografska obnova, gdje je zabrana svih totalitarnih simbola, gdje je formiranje hrvatskog novnarstva, umjesto vogo koje je bazirano 99,9% na kadrovima školovanim u bivše, totalitarnom sistemu ili učenicima tih kadrova?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije