neće podnositi zahtjev za povratak

'HDZ me izbacio iz svih protokola, obratit ću se šefu pučana J. Daulu'

 jadranka kosor
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
12.10.2016.
u 10:42

‘Neću podnijeti zahtjev za povratak u HDZ, na što me je u intervjuu za Večernji list pozvao Vladimir Šeks, jer bi to bilo dodatno cipelarenje’

Bivša predsjednica HDZ-a i premijerka Jadranka Kosor ne vidi smisao da podnosi zahtjev za povratak u HDZ, kako ju je u intervjuu za Večernji list pozvao da učini Vladimir Šeks, danas jedan od savjetnika novog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. To bi, kaže, bilo samo dodatno cipelarenje nje kao osobe jer, drži, sve da to i napravi, njezin bi predmet bio na čekanju, a nju bi se samo i dalje dodatno ponižavalo.

Jedina izbačena

– Poštujem stav Vladimira Šeksa i zahvaljujem mu što me spominje, jer svi drugi, od Andreja Plenkovića do Davora Božinovića, izbjegavaju i spomenuti moje ime. Ali u tom je Šeksovu pozivu za mene ipak ključna izjava kako zbog mojeg mogućeg povratka postoji snažan otpor u stranci – kaže Kosor.

Ističe kako Plenković u odnosu prema njoj samo potvrđuje javno odluku Tomislava Karamarka da je s pravom izbačena iz HDZ-a. To se, kaže, vidi iz njihove izjave, koju svi sada ponavljaju kao dogovorenu šprancu, da su i Drago Prgomet i Milan Kujundžić otišli iz HDZ-a jer su bili nezadovoljni bivšim vodstvom, a da je Jadranka Kosor izbačena.

– To valjda onda znači da sam izbačena jer sam se slagala s bivšim vodstvom, u kojem je inače bio i Gordan Jandroković, danas desna ruka Andreju Plenkoviću – naglašava Kosor.

Bivša premijerka drži da je bivša stranka cijelo vrijeme tretira kao veliku grešnicu koja je “dobila što je i zaslužila”. I to je, kaže, vrlo opasno i nešto protiv čega će se svim snagama boriti.

– Povijest stranke, dugih deset godina koje je Karamarko izbrisao, i dalje ne postoji. Ja sam izbačena doslovce iz svih protokola. Nisam pozvana ni za Dan državnosti na Pantovčak, jedina od svih bivših premijera, a nisam pozvana ni u Sabor na Dan neovisnosti. Zbog svega, ozbiljno razmišljam da se obratim predsjedniku Europske pučke stranke Josephu Daulu jer takvo ponašanje prema bivšoj predsjednici HDZ doista nije u duhu europske pučke politike – kaže Jadranka Kosor. Najnoviji primjer ignoriranja je i Savjetodavno vijeće HDZ-a koje je ponovno aktivirano dolaskom Plenkovića na čelo HDZ-a i u koje su pozvani i neki bivši HDZ-ovi premijeri kao i neki bivši ministri HDZ-a koji već dulje vrijeme nisu bili aktivni u stranci.

Govorila protiv Karamarka

– Jedina osoba koja je potpuno nepoželjna sam i dalje ja. Jasno je da me pokušavaju prikazati kao osobu koja je očito nešto gadno zgriješila i to je vrlo opasno za mene – kaže Kosor i podsjeća da je upravo ona komentirala mnoge krive poteze Tomislava Karamarka dok su drugi u HDZ-u šutjeli i nisu se to usudili.    

>> Dio HDZ-a nije bio zadovoljan politikom Franje Tuđmana. Bili su za opći napad i konačni obračun s JNA, a ne za pregovore 

>> Šeks objasnio čime će se baviti Savjetodavno vijeće HDZ-a

Komentara 56

MA
MarioG
10:47 12.10.2016.

Nek se vrati Sanaderu. Nek i Seksa povede sa sobom.

SE
seba..
10:49 12.10.2016.

tope se novci, trebalo bi u neki odbor uci pa opet kruha bez motike

DU
Deleted user
10:58 12.10.2016.

Nek se gosp. Daulu pohvali sa svojim bezbrojnim umotvornim twittovima i pokaze mu kako je aktivna i neumorna u bisarenju. Nek mu pokaze i svoju zbirku fake torbica. To bi ga definitivno trebalo oboriti s nogu i odmah joj treba ponuditi adekvatno mjesto u uredu za Istrazivanje ruda i gubljenje vremena, kojemu je bez sumnje u dovoljnoj mjeri talentirana . :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije