požari pustoše

Hektari i hektari šume i raslinja izgorjeli duž jadranske obale

unešić,požar (1)
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/6
20.07.2012.
u 08:38

I dalje gori na području Žitnića-Unešić, pokraj Bijelog vrha i na području Kamešnice

I dalje gori na području Žitnića-Unešić pokraj Drniša, izvijestili su iz DUZS-a. Vatrogasci su na terenu od petka oko 13 sati. U Unešiću je jučer vatru gasilo oko 35 vatrogasaca i 11 vozila, a na teren su poslana i četiri kanadera.

Gori još uvijek i na području Bijelog vrha u Zadarskoj županiji. Vatra se ne smiruje od 13. srpnja. U gašenju sudjeluju vatrogasci JVP-a Gračac i DIP-a Zadar.

Aktivan je i požar otvorenog prostora na području Kamešnice pokraj Roguljića i to od četvrtka  u 18.15 sati. U gašenju šume, trave i niskog raslinja sudjeluju lokalne vatrogasne snage, a upućena su i dva kanadera. Gašenje je u tijeku.

U istarskoj županiji vatrogasci su uspjeli staviti pod kontrolu požar  kod Barbarige. Požar je ugašen u 21 sat. Opožareno je oko 20 hektara bjelogorice, trave i niskog raslinja. U gašenju je sudjelovalo 60 vatrogasaca sa 20 vozila te kanader. 

U ponoć je pak ugašen požar otvorenog prostora pokraj Sv. Petra u Šumi, južno od Pazina (Vatrogasno-operativni centar Pula primio je dojavu 19. srpnja u 16.30 sati) Izgorjelo je oko 40 hektara bjelogorice, trave i niskog raslinja.

Ključne riječi

Komentara 1

KR
krka
12:00 20.07.2012.

Opravdano se izgleda bojim da je večina tih požara podmetnuta. Ima samo jedna stvar, da još nisam pročital da bi bila donešena kakva presuda za izazivanje požara. Pitam ovdje koliko košta 1 sat zemaljske posade jednog vozila, a koliko posade kanadera???Zar smo mi tak bedasti da plačamo štete pojedinaca koji pale korove ibacaju opške?Kaj radi prvi pendrek u državi po tom pitanju? Koliko počinitelja je otkriveno i predano pravosuđu???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije