PRIMORAC O NEDOLASKU KUNDIDA

'Hoće li kandidat SDP-a Milanović objasniti zašto je lagao i kome ta laž koristi, a kome šteti?'

Zagreb: Predstavljanje knjige "Pharmacogenomics in Clinical Practice"
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/4
16.10.2024.
u 22:37

"Nakon što je tjednima lagao ljudima da se hrvatske časnike želi slati u rat, sada više nema prostora", poručio je Primorac na svom Facebook profilu. Istaknuo je potom da je "istina izašla na vidjelo", a ona se, prema njegovim riječima, odnosi na to da ni u jednom scenariju nije postojala mogućnost slanja hrvatske vojske u Ukrajinu

Predsjednički kandidat HDZ-a Dragan Primorac oštro je reagirao na zabranu dolaska načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske Tihomira Kundida na saborsku sjednicu za obranu. Primorac smatra da je ovom odlukom predsjednik Zoran Milanović htio spriječiti razotkrivanje istine o sudjelovanju Hrvatske u misiji NATO-a.

"Nakon što je tjednima lagao ljudima da se hrvatske časnike želi slati u rat, sada više nema prostora", poručio je Primorac na svom Facebook profilu. Istaknuo je potom da je "istina izašla na vidjelo", a ona se, prema njegovim riječima, odnosi na to da ni u jednom scenariju nije postojala mogućnost slanja hrvatske vojske u Ukrajinu.

"Istina koja izlazi na vidjelo je da ni u jednoj varijanti nije postojala mogućnost odlaska hrvatske vojske u Ukrajinu na bojište, nego se radilo o slanju do pet časnika u Njemačku. I što sad? Hoće li hrvatskoj javnosti kandidat SDP-a Zoran Milanović objasniti zašto je lagao i kome ta laž koristi, a kome šteti", zaključio je Primorac.

Podsjetimo, ministar obrane Ivan Anušić i zastupnici vladajuće većine napustili su u srijedu sjednicu saborskog Odbora za obranu budući da, kako je rekao Anušić, bez načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Tihomira Kundida "nema smisla" nastaviti raspravu o sudjelovanju Hrvatske u NSATU misiji.

VEZANI ČLANCI:

''S nama danas nije načelnik Glavnog stožera koji je najupućeniji u misiju o kojoj trebamo raspravljati, i koji je trebao pojasniti što ta misija predstavlja i na koji bi način bili uključeni'', rekao je ministar Anušić na sjednici odbora nakon što je predsjednik Republike zabranio dolazak načelniku Kundidu. ''Zakazat ćemo novi sastanak pa ćemo ponovno pokušati dobiti načelnika GS-a i nadamo se da mu se neće dogoditi ovo što mu se danas dogodilo'', dodao je resorni ministar.

Članovi odbora trebali su raspravljati o sudjelovanju Hrvatske vojske u misiji sigurnosne i obučne obuče potpore za Ukrajinu, a na sjednicu su kao predstavnici Ureda predsjednika došli glasnogovornik Nikola Jelić i predstojnik Ureda Orsat Miljanić.

FOTO Milanovićev život u slikama – od malih nogu do političke karijere

Zagreb: Predstavljanje knjige "Pharmacogenomics in Clinical Practice"
1/42

Komentara 3

KA
Kapitol
23:09 16.10.2024.

Tu se nema kaj komentirati. Ovaj mulec ostaje mulec. A sve za svojeg AP-a.

Avatar kastanjer2
kastanjer2
23:25 16.10.2024.

Tko će glasati za nekoga tko radi za agresora besplatno?

Avatar kastanjer2
kastanjer2
23:20 16.10.2024.

Milanović radi za rusiju. Već je jednom spriječio Hrvatsku da pomaže Ukrajini kroz EUMAM. Sada pokušava spriječiti Hrvatsku u pomoći Ukrajini kroz NSATU. To se zove raditi za agresora. Radi li on to besplatno? Mislim stvarno, raditi za agresora besplatno? Ok. Možda je stvarno toliko glup pa radi za agresora besplatno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije