19.06.2015. u 12:00

Da im je stalo do birača, rješavali bi iseljavanje, nezaposlenost, blokade...

Tko o čemu, HDZ i SDP o ustašama i partizanima. Dvije omiljene teme u Lijepoj Našoj, kada se pokrenu, stvaraju dojam da Drugi svjetski rat nikad i nije završio. Barem ne na ovim prostorima. Ideološke rasprave posebno su plodne u izbornoj godini. A izbori koji nas tek čekaju, kad god oni bili, dokaz su da će političke elite igrati prljavije nego ikad dosad. Ili naši ili vaši, moto je i jednima i drugima pa se više ne bira oružje.

Svastike, zvijezde petokrake, jugofili i jugonostalgičari, prijetnje neprijateljima, ustaške zmije... ne izlaze im iz usta, a prava pitanja i teme koji građane zaista zanimaju nitko ne spominje. Živimo u zemlji u kojoj je 320 tisuća blokiranih koji ne mogu plaćati svoje dugove. Imamo 6000 poslodavaca koji mjesečno ne isplaćuju plaće svojim radnicima. Imamo najlošiji omjer broja zaposlenih i umirovljenika i među deset smo najstarijih nacija u svijetu. Jedine dvije zemlje Europske unije koje imaju niži standard od Hrvatske su Bugarska i Rumunjska. U normalnoj zemlji, u kojoj je političarima stalo do birača, a ne samo do vlastitih fotelja, bilo bi normalno očekivati da će se dobro oznojiti da kažu kako to misle riješiti.

Kako će mi, kada dođu na vlast, omogućiti da lakše plaćam svoje kredite, da ne dobijem otkaz, da pronađem bolji posao, što će napraviti da se djeca zapošljavaju nakon srednje škole, fakulteta... Kako misle zaustaviti nečiju sestru, brata, nećakinju, susjeda... da ne da petama vjetra i ode u Njemačku, u kojoj od 1. srpnja nijedan Hrvat ne mora imati radnu dozvolu. Ali ne, ovo je ipak Hrvatska, zemlja u kojoj najveća oporbena stranka skriva gospodarski program kao zmija noge. I zemlja u kojoj premijer odbija reći kada ćemo na izbore jer ni sam to ne zna i čeka da mu se poklopi barem nekoliko uspjeha kako bi se imao čime hvaliti. I koji jedva čeka da Karamarko napravi neki novi gaf ili zaprijeti lustracijom kako bi i on mogao poručiti da je lustracija bezveze. Jer tako je lakše. Kao što je lakše izgovoriti riječ reforma, nego je provesti.

Foto: Alcatel

>> Građani bi bolji život, a ne ustaše i partizane

Komentara 53

Avatar Stariribar
Stariribar
12:27 19.06.2015.

Ustaše i partizani će biti "istisnuti" nakon slijedećih izbora, ako HDZ osvoji vlast, ako ne još 4 godine maltretiranja.

Avatar docCL
docCL
12:18 19.06.2015.

Lustracija ce istisnuti partizane i ustase. Biti ce lustrirani ljudi koji su taj razdor i obrazac politike sprovodili jos od 45. Podjeli pa vladaj stara je njihova krilatica kojom su prvo prikrivali svoj totalitaristacki sustav, a danas neznanje i necinjenje sve u cilju ostanka na vlasti i osobni probitak.Oni i njihovi potomci trebaju odstupiti jer su nesposobni i zlonamjerni. Doveli su do toga da smo jedina komunisticka drzava u EU i jedini imamo gospodarstvo po socijalistickom obrascu. Osuda SVIH totalitarnih sustava, sto nas i obvezuje EU, jedini je nacin da konacno stupimo u 21. stoljece i trzno gospodarstvo.

DU
Deleted user
12:50 19.06.2015.

Hrvatska danas pociva na povijesnim komunistickim lazima,tek kad premostimo mnoge lazi, i izgradimo zdrave temelje mozemo krenuti u buducnost kao sve normalne drzave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije