POSTAVIT ĆE NOVE KAMERE

Hrebak osudio nasilni incident: 'Ovo je nedopustivo za Bjelovar i tražim najoštrije kazne'

Foto: Damir Spehar, Patrik Macek/PIXSELL
1/16
16.08.2024.
u 12:08

Čuo sam se s predstavnicima romske manjine Grada Bjelovara koji su mi potvrdili da se radi o doseljenicima Romima koji žive na relaciji Hrvatska-Njemačka, istaknuo je gradonačelnik Bjelovara

Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, osudio je incident koji se noćas, nekoliko minuta poslije ponoći, dogodio na Trgu hrvatskih branitelja. Kako smo ranije pisali, došlo je do tjelesnog sukoba više osoba i uporabe vatrenog oružja. U sukobu je šest osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, od kojih je jedna osoba zadobila prostrjelnu ranu. Hrebak je istaknuo kako je tako nešto nedopustivo te je najavio postavljanje dodatnih kamera. 

"Ovo je strašno što se sinoć dogodilo u Bjelovaru. Samo zahvaljujući brzoj reakciji građana i bjelovarske policije, kojoj se zahvaljujem na reakciji, izbjegnuta je tragedija. Ovo je nedopustivo za Bjelovar i tražim najoštrije kazne pravosudnog sustava za sve sudionike. Ovaj incident ne smije baciti sjenu na populaciju Roma u našem gradu koja u miru živi kao i svi građani našeg mirnog i sigurnog grada. Čuo sam se s predstavnicima romske manjine Grada Bjelovara koji su mi potvrdili da se radi o doseljenicima Romima koji žive na relaciji Hrvatska-Njemačka. U svakom slučaju postavit ćemo i dodatne kamere koje su se do sada pokazale kao pun pogodak i pomažu policiji u potrazi za počiniteljima ovakvih i sličnih kaznenih djela. Bjelovar će i dalje biti miran i siguran grad!", naveo je Hrebak te objavio uznemirujuću snimku događaja.

Podsjetimo, Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska potvrdila je kako je došlo do uporabe vatrenog oružja. Također, navela je da je pod policijskim nadzorom 12 osoba. "Noćas, 16. kolovoza, nekoliko minuta poslije ponoći, u Bjelovaru, na Trgu hrvatskih branitelja došlo je do tjelesnog sukoba više osoba i uporabe vatrenog oružja. U sukobu je šest osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, od kojih je jedna osoba zadobila prostrjelnu ranu. Pod nadzorom policije je 12 osoba, a među kojima i osoba koja se dovodi u vezu s ranjavanjem. U ovim trenutcima provodi se očevid te izvidne i dokazne radnje. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja slijedi cjelovito priopćenje", istaknula je ranije danas policija.  

 

GALERIJA Bjelovar: U sukobu ozlijeđeno šest ljudi, jedna osoba propucana
1/14

Komentara 2

IV
ivica.vranjic
16:52 18.08.2024.

Podijelite građanima pancirke. Videonadzor ih neće spriječiti da rade to što rade. Bjelovar je već dugo na prvoj crti.

NK
Najam krova
12:37 16.08.2024.

Nikog ti nečeš kazniti. To su naši!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije