Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob oko plakata

Hrebak: Tražimo smjenu direktora bjelovarske Elektre

Dario Hrebak (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/4
20.11.2011.
u 14:24

Predsjednik bjelovarskog HSLS-a ističe da konkurente iz HDZ-a smetaju samo HSLS-ovi a ne i plakati drugih stranaka

BJELOVAR – Ovo je skandalozno i zbog toga tražimo smjenu direktora bjelovarske Elektre, HDZ-ovog županijskog vijećnika Mire Totgergelija, jer je, kako sada ispada, HEP Bjelovar sklopio tihu izbornu koaliciju s Hrvatskom demokratskom zajednicom - kazao je Dario Hrebak, predsjednik bjelovarskog HSLS-a iznerviran, kako tvrdi, jeftinim i prozirnim smicalicama koje njihovi politički konkurenti iz HDZ-a koriste zlorabeći položaje u državnoj tvrtki.

Naime, bjelovarska Elektra poslala je jučer kasno poslije podne dopis gradskom HSLS-u u kojem traži da do sutra ujutro do deset sati sa stupova javne rasvjete ukloni izborne plakate koje su HSLS-ovci postavljali toga jutra. Iz Elektre su zaprijetili da će u suprotnom njihovi djelatnici plakate ukloniti o trošku HSLS-a. Elektra je promptno reagirala pravdajući to, kako stoji u dopisu koji nam je Hrebak pokazao, dojavama zabrinutih građana.

Predsjednik bjelovarskog HSLS-a pak tvrdi da iza svega stoje isključivo politički motivi, a ne građani podastirući suglasnost Grada Bjelovara od kojeg je još 31. listopada dobio odobrenje za postavljanje plakata između ostalog i na stupovima javne rasvjete.

- Ovo je smiješno i žalosno, jer je ova hitna reakcija usmjerena samo protiv HSLS-a, dok se od drugim stranaka to uopće ne traži iako su također postavljali svoje plakate - kaže Hrebak dodajući da je to jasan znak da su se u HDZ-u uplašili snage liberala. Potvrdu svojih teza Hrebak nalazi i u brzoj reakciji HDZ-a čiji su predstavnici tijekom jučerašnjeg dana o tome zatražili tumačenje Državnog izbornog povjerenstva.

U svom odgovoru iz DIP-a ističu da je suglasnost za one stupove koji su u vlasništvu HEP-a, HSLS trebao zatražiti suglasnost od njih, a ne od Grada Bjelovara.

Ključne riječi

Komentara 6

SU
Sunce20
15:59 20.11.2011.

Čestitke na plakatima. Po prvi puta sam vidjela kulturno postavljene plakate koji će se nakon kampanje vrlo lako ukloniti. Gledala sam sada plakate po gradu, prelijepljeni jedni preko drugih tako da predstavljaju ruglo u gradu. HSLS - palac gore!

YO
yocko
18:02 20.11.2011.

Ne samo da treba u Bjelovaru u elektri smeniti direktora već treba i u Križevcima smeniti Šafrana u elektri jer je pravio besplatno priključke pa pojedinim kućama i još toga puno, i o tome je obavještena uprava u Bj. i nikom ništa jer direktor iz Bj.dolazi u Križevce Šafranu i tamo su fešte u vikendici i sa njima je i Trbus u klapi bivši direktor.

MP
MHL_pz
22:30 20.11.2011.

ovo je čisti primjer Zlouporabe položaja jer riječ je o odluci jednog čovjeka koji nije nadležan da donese takvu odluku... ovo je primjer kako se HDZ bori protiv korupcije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije