'ZA SVAKU OSUDU'

HRT-ova urednica završila na 'crnoj listi' Kremlja: 'Ne znam zašto su mi zabranili ulazak u Rusiju. Ovo je pritisak'

Foto: PATRIK MACEK/PIXSELL, MAXIM SHEMETOV/REUTERS
1/4
25.08.2024.
u 12:45

Ovakva taktika pritiska koja je usmjerena prema bilo kojem novinaru, zaslužuje svaku osudu, komentirala je Daniela Draštata Flock

Daniela Draštata Flock, HRT-ova urednica i voditeljica emisije o nacionalnim manjinama “Prizma – multinacionalni magazin” te suradnica londonskog Instituta za medijsku raznolikost (MDI), našla se na popisu osoba kojima je zabranjen ulazak u Rusiju. Naime, Ministarstvo vanjskih poslova Rusije u ponedjeljak je objavilo da uvodi osobne sankcije protiv predstavnika britanskih think tankova i konzultantskih agencija. Na popisu su, osim HRT-ove urednice, direktorica MDI-a Milica Pešić i suradnik tog instituta Amerikanac John Owen.

Ministarstvo tvrdi da sankcionirane konzultantske agencije i think tankovi provode “destruktivne aktivnosti” s ciljem da naprave štetu Rusiji. Draštata Flock kazala je za Telegram kako joj nije jasno zašto je završila na popisu s obzirom na to da nije obrađivala teme koje se tiču Rusije ili rata u Ukrajini.

"Na koji način me suradnja s Media Diversity Institutom, koji se inače bavi promocijom kvalitetnog i nepristranog izvještavanja o različitim manjinskim skupinama – temom koja mi je godinama u fokusu – dovela na listu novinara i stručnjaka kojima je zabranjen ulaz u Rusiju, vjerojatno će mi zauvijek ostati u području misterija. Naime, ruskom politikom bavim se samo na razini konzumiranja vijesti. No, ovakva taktika pritiska koja je usmjerena prema bilo kojem novinaru, zaslužuje svaku osudu što je u svojem današnjem priopćenju naglasio i MDI London", rekla je za Telegram. 

MDI je odbacio optužbe ruskog Ministarstva koji ih je optužio za “širenje dezinformacija radi diskreditacije Rusije putem mainstream medija i interneta s ciljem destabilizacije situacije u Rusiji.”

 

VIDEO Rusija rasporedila tenkove u pograničnom području Kursk

Komentara 6

Avatar ZLO
ZLO
13:12 25.08.2024.

Ništa o zatvaranju Dureva, vlasnika Telegrama. Pretpostavljam ovo vijest je puno važnija

Avatar CUBE
CUBE
15:34 25.08.2024.

Zato oni koji su pucali na HR sa njenom putovnicom putuju širom sveta .. sa Ovčara i Kablara ...

ZU
Zurka
13:08 25.08.2024.

Mozes misliti kako je zena sad u suzama! Jadna ne moze uci u Rusiju, koja tuga i zalost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije