Paul Vandoren

"Hrvatska će biti 28. članica, a hrvatski 24. službeni jezik EU"

vandoren (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/3
14.12.2010.
u 13:24

Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u RH, u posjetu Šibeniku "impresioniran razvojnim potencijalima za ulagače"

ŠIBENIK - Hrvatska će postati 28. članica Europske unije, a hrvatski jezik bit će 24. službeni jezik u EU - takvu je "nadu" izrazio Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj, nakon današnjeg posjeta čelnicima Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

Nakon sastanaka s gradonačelnikom Šibenika dr. Antom Županovićem i suradnicima te županom Goranom Paukom, Vandoren je zaključio kako Hrvatska i Dalmacija imaju "razvojni potencijal" za ulagače iz EU. Paul Vandoren je, kako je kazao, bio impresioniran "ljudskim načinom" na koji su mu u Šibeniku predstavili veze Dalmacije i Hrvatske s Europom, zaključivši kako je Hrvatska svakako europska zemlja.

Europski diplomat je dodao i kako mu je "čast i zadovoljstvo" biti u Šibeniku, gradu koji je zasnovan 1066. godine te kako će svakako posjetiti Međunarodni dječji festival u srpnju sljedeće godine.

Inače, razgovaralo se o nekim šibenskim projektima koje podupire EU, poput poduzetničke zone Podi, revitalizacije povijesne utvrde sv. Mihovila, uređenja regionalnog centra za gospodarenje otpadom na Bikarcu, zaštiti kulturno-povijesne baštine itd.

Ključne riječi

Komentara 19

EL
elfenomeno77
15:16 14.12.2010.

sljedeće godine postajemo punopravni članovi EU!

B6
Booyaka 619
13:48 14.12.2010.

NE u EU

CU
cunt
17:31 14.12.2010.

stvarno su ti taljani bili pametni ljudi kad su već 1066 počeli graditi tako liiiiiiiiiiijepe sviiiiiiiiiiiiiiiiiijecki poznate gradove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije