počeli su dijalog

Hrvatska i Izrael žele turistima omogućiti lakše putovanje za vrijeme trajanja pandemije

Zagreb: Ministrica Brnjac predstavila projekt "Safe stay in Croatia"
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
12.03.2021.
u 11:53

Ministrica je izjavila da zadovoljna sastankom, a veleposlaniku Moru predstavila je uz ostale aktivnosti i projekt sa funkcionalnom web stranicom "Safe Stay in Croatia"

Hrvatska i Izrael počeli su dijalog o načinima putovanja i protokolima za turiste iz Hrvatske i Izraela, izvijestili su u petak iz Ministarstva turizma i sporta, uz poruku ministrice Nikoline Brnjac da se nadaju skorom postizanju dogovora "koji će biti jedan od važnijih elemenata za predstojeću sezonu".

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac o tim je protokolima u četvrtak razgovarala na sastanku s izvanrednim i opunomoćenim veleposlanikom Države Izrael u Hrvatskoj Ilanom Morom, s ciljem postizanja dogovora kojim bi se turistima iz obje države omogućilo lakše posjećivanje za vrijeme trajanja pandemije, ističu iz MINTS-a.

Ministrica je izjavila da zadovoljna sastankom, a veleposlaniku Moru predstavila je uz ostale aktivnosti i projekt sa funkcionalnom web stranicom "Safe Stay in Croatia" kojim Hrvatska turistima koji budu posjećivali Hrvatsku nudi razne informacije o lokacijama i poduzetim propisanim epidemiološkim mjerama i preporukama zdravstvene sigurnosne zaštite.

Ukazala je i na posebne sigurnosne protokole koje moraju ispuniti svi koji zatraže certifikat "Safe Stay in Croatia" i objasnila način nadzora objekata koji će taj certifikat imati.

O razgovorima sa Izraelom, kao i drugima o protokolima za putovanja i dolaske turista u odredišta ove sezone te poduzetim i planiranim aktivnostima ministrica će u petak razgovarati i sa predstavnicima regionalnih turističkih zajednica s ciljem koordiniranja aktivnosti i informiranja o situaciji, pripremama i mogućnostima u pojedinim regijama i odredištima, najavili su iz Ministarstva.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
12:07 12.03.2021.

Inače Izraelaca ima kao pljeve po sezoni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije