Glasnogovornik slovenske Vlade

Slovenija tvrdi: Hrvatska nas je poslušala, uvela naše mjere i zatvorila klubove

Jelko Kacin
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
30.06.2020.
u 12:39

Slovenija neće skinuti Hrvatsku s popisa sigurnih država, a vjerojatniji razlog je razgovor premijera Janeza Janše i Andreja Plenkovića

Slovenija neće skinuti Hrvatsku s popisa sigurnih država, kazao je glasnogovornik tamošnje Vlade za COVID-19 Jelko Kacin. Tu naglu odluku, jer još jučer tvrdio je drukčije, objasnio je začudnom izjavom da je "Hrvatska odlučila je usvojiti slovenske obrasce ponašanja i zatvoriti noćne klubove, diskoteke i otkazati velike događaje".

- Hrvatskoj dajemo mogućnost da s dosljednim mjerama ograniči rast (broja zaraženih) - napisao je na Twitteru te poručio Slovencima da u Hrvatskoj izbjegavaju gužve i koriste se maskama u zatvorenim prostorima.

 

Kriterij za skidanje države sa zelene liste je kumulativna vrijednost od 10 zaraženih na 100 tisuća stanovnika u 14 dana, a kako je pojasnila epidemiologinja dr. Nuška Čakš Jager, u Hrvatskoj je taj broj dosegnuo 10,77.

Stoga je vjerojatniji razlog za slovensku odluku taj da su dvojica premijera, Janez Janša i Andrej Plenković u redovnom kontaktu, kao i objašnjenje da Slovenija neće poduzimati nikakve mjere prema Hrvatskoj prije razgovora dvojice premijera.

Kako je jučer kazao Plenković, on se tijekom dana čuo sa slovenskim kolegom i detaljno su raspravili o svim detaljima te istaknuo kako neće biti "nikakvog zatvaranja granica".

 

Ključne riječi

Komentara 16

RE
RedTree
13:48 30.06.2020.

Slovenci se malo prave pametni po običaju, kako će uvoditi mjere Hrvatskoj s cca 30, 40 dnevno oboljelih, a sve druge zemlje više. Mogli bi se onda zatvoriti za cijeli svijet.

KG
KG002
15:02 30.06.2020.

Neće zatvorit jer poveći broj slovenskih državljana ima nekretnine po Jadranu a ljeto je počelo. Svi ostali izgovori su bajke.

SE
Serefin
13:30 30.06.2020.

No, samo sreča, da ste zatvorili sve kubove. Sad treba zatvoriti još sve hotele i restorane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije