niske temperature

Hrvatska se smrzava! Najniža temperatura jutros - 16 stupnjeva

snijeg
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
08.02.2015.
u 08:18

U Zagrebu u Maksimiru izmjereno je - 9 stupnjeva Celzijevih, a ista temperatura bila je i u Ogulinu, Slunju i Udbini. U većini zemlje je pretežno oblačno, a moguć je i snijeg

Hrvatska se jutros probudila u debelom minusu. Rekordnih - 16 stupnjeva Celzijevih izmjereno je na meteorološkoj postaji Crni Lug u Nacionalnom parku Risnjak. U 7 sati je u Bednji bilo - 12 stupnjeva Celzijevih, što je druga najniža temperatura izmjerena jutros. U Čakovcu, Delnicama, Karlovcu, Krapini, Križevcima i Varaždinu izmjereno je - 11 stupnjeva, a stupanj "toplije" bilo je u Slatini i Slavonskom Brodu.

U Zagrebu u Maksimiru izmjereno je - 9 stupnjeva Celzijevih, a ista temperatura bila je i u Ogulinu, Slunju i Udbini. U većini zemlje je pretežno oblačno, a zbog niskih temperatura tlo se smrzava.

Foto: Screenshot/reuters
Temperature izmjerene u 7 sati.

U unutrašnjosti uz povremeno više oblaka može pasti još malo snijega. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverac, a na Jadranu jaka i olujna bura s orkanskim udarima podno Velebita, piše portal vrijeme.net.

HAK izvještava kako su kolnici mokri ili vlažni te skliski, a mjestimice ima i raskvašenog snijega na kolnicima. Osobito na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica. Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Ima je i na autocesti A3 Bregana-Lipovac između Zagreba i Križa.

>> Danas i sutra bit će još jako hladno

>> Ponovo otvorena autocesta Zagreb-Rijeka. Voze i vlakovi

Komentara 6

GU
guderian
08:48 08.02.2015.

Zamisli! Tijekom zime biljezimo minuse! Pa stvarno ovim novinarima treba odrediti minimalac kao najvecu placu!!!

AM
ameris
08:48 08.02.2015.

Koja debilana od naslova !Usred zime u Zagrebu,zamislite,-9 st.C !

GU
guderian
12:24 08.02.2015.

Nerone, naslov ti govori sve - Hrvatska se smrzava (sa uskličnikom na kraju). Pa ako to nije žešča debilana onda ne znam što jest. Zašto ne objave vijest da su se danas stanovnici Hrvatske probudili? Ili recimo, Danas će pastii noć!? Sve same nevjerojatne stvari!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije