Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osvrt na političku scenu

Hrvatski biskupi sutra objavljuju svoju izjavu o parlamentarnim izborima

Krk: Za novog kr?kog biskupa zare?en fra Ivica Petanjak
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/6
02.04.2024.
u 10:34

Najavljuju svoje očitovanje o predstojećim parlamentarnim izborima putem posebnog pisma naslovljenog "Očuvati dostojanstvo politike i ustavno-pravni poredak države"

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti o predstojećim parlamentarnim izborima, kao što je to bilo i očekivano i kao što redovito čine svaki puta uoči izbora. Obratit će se posebnim pismom pod naslovom “Očuvati dostojanstvo politike i ustavno-pravni poredak države”.

Već iz samoga naslova da se naslutiti da će ono bit ii svojsvrstan osvrt na aktualna zbivanja i burne političke duele na našoj političkoj sceni.Poruka će biti predstavljena sutra, u srijedu u 11 sati u sjedištu HBK na Ksaveru.

Na webu Večernjeg lista predstavljanje poruke pratit ćemo izravno.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO Papa Franjo pozvao na prekid vatre u Gazi u svom uskršnjem obraćanju

Komentara 7

MO
MOSAD
14:19 02.04.2024.

Dobro jutro momci .I vrime vam je da izadete iz misijih rupa u koje su vas utjerali sdp .Di je ta Stepinceva Crkva koja je 45 govorila bez straha?

Avatar Art of Noise
Art of Noise
11:25 02.04.2024.

Neću vas poslušati, ni u čemu, vezano za politiku, jer znam da ćete suptilno, a neki i otvoreno, poručiti u svojim propovijedima kome dati svoj glas, a to je HDZ, po vama, s kojim ste se slizali još od hrvatske samostalnosti. Niste dalje odmakli od, očito, deklarativne "grijeh(a) struktura". I to mi, kao katolkinji, pobožnoj i praktičnoj, izuzetno smeta. Napravite introspekciju zašto vam se Crkva (u Hrvata) osipa. Ne samo brojčano, dakle, fizički/materijalno, nego prvenstveno duhovno. I ovo je jedan od razloga. Na koji ste slijepi. Ušuškali ste se u slobodu i materijalizam demokratskog svijeta, time i u demokratskoj Hrvatskoj, a to je za Crkvu uvijek bilo, zapravo, klopka i pogubno jer Crkvino poslanje za služenjem Bogu i čovjeku, u svakom smislu, nikad ne posustaje niti završava do kraja svijeta.

GO
goran2hr
10:58 02.04.2024.

Uglavnom, malo će (uvijeno), navijati za HDZ, a također demonstrirati vještinu, kako sa što više riječi ne kazati - ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije