McDonald's je u Hrvatskoj prisutan 17 godina, otvorio je 20 restorana te osam McCafea. Njihove restorane svakodnevno posjeti 32.000 gostiju, piše Poslovni.hr. No, namirnice za njihovu hranu uglavnom dolaze iz Austrije, tek je 20 posto dobavljača iz Hrvatske.
Iz McDonald'sa poručuju kako surađuju samo s najboljim dobavljačima, među kojima je tek 20 posto hrvatskih.
Kažu, naime, da hrvatski dobavljači ne mogu zadovoljiti sve standarde. Lički ili međimurski krumpir, primjerice, za njih je premalen. Peciva i meso, koje im je u Hrvatskoj preskupo, dobavljaju iz Austrije, a u Hrvatskoj su pronašli odgovarajuće dobavljače svježeg povrća i salata. Fragaria i Dukat, koji ih opskrbljuju mlijekom, najveći su od ukupno šest hrvatskih dobavljača, kaže Pavel Pavliček, član Uprave i operativni direktor tvrtke Globalna hrana koja je nositelj franšize McDonald'sa za Hrvatsku.
Kako bi svoje goste upoznali s organizacijom rada i procesom pripreme hrane, organizirali su dane otvorenih vrata.
Na taj način fast-food lanac, koji je prvi u Hrvatskoj uveo HACCP-sustav, želi pokazati da je njihova hrana zdravstveno ispravna i sigurna.
>>Ovako izgleda McDonald'sov hamburger star 14 godina!