Mirovna operacija

Hrvatski vojnici nastavljaju borbu protiv somalskih pirata

pirati
Reuters/Pixsell
08.12.2010.
u 13:36

Hrvatska će tijekom 2011. i 2012. u operaciju poslati do pet pripadnika Oružanih snaga

Zastupnici u Saboru poduprli su prijedlog Vlade o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga RH u mirovnoj operaciji Europske unije "EU NAVFOR Somalija-Atalanta". Kako je objasnio ministar obrane Branko Vukelić, sudjelovanjem u ovoj misiji Hrvatska potvrđuje svoj strateški cilj - članstvo  u EU, ali i doprinosi operaciji koja ima zadatak boriti se protiv piratstva u somalskim vodama i osigurati neometanu plovidbu.

- Mandat operacije uključuje zaštitu brodova pod zastavom svjetskog programa za hranu, zaštitu trgovačkih brodova, poduzimanje nužnih koraka uključujući uporabu sile, odvraćanja, sprečavanja i intervencije radi okončanja piratstva i oružanih pljački u području operacije - objasnio je Vukelić.

Inače, sudjelovanje u ovoj operaciji Sabor je odobrio u ovoj godini. Trenutačno Hrvatska u operaciji sudjeluje s dvoje časnika. A budući da je Vijeće Europske unije 14. lipnja ove godine objavilo produžetak operacije Atalanta za još dvije godine, Hrvatska će tijekom 2011. i 2012. godine u operaciju poslati do pet pripadnika Oružanih snaga.

Komentara 13

EU
eugenie
15:03 08.12.2010.

ma nije moguće, kaj tako izgleda PETAR KREŠIMIR?

UK
Ugo Kajvez
15:05 08.12.2010.

\"Hrvatski vojnici nastavljaju borbu protiv somalskih pirata\" . Kao lovu za djecu (vrtići, osnovne škole) i bolesne (bolnice) nemamo ali za ovakvo glumatanje imamo .........

BU
buck
14:41 08.12.2010.

e poceli smo se krvat s muslicima neka neka treba samo da se koja budaletina nesjeti obuc prsluk pa se raznet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije