povezuje ga se s raznim ubojstvima

Hrvatskoj policiji predao se Filip Korać, pripadnik srpskog krim-miljea i čelnik Zemunskoga klana

Zagreb: Vozila dolaze u Remetinec
Slavko Midzor/PIXSELL
29.04.2022.
u 23:37

U Srbiji je protiv Koraća bio pokrenut postupak zbog poticanja na ubojstvo, no on je obustavljen zbog nedostatka dokaza

Filip Korać, osoba iz srpskog krim-miljea kojega su mediji prozivali kao jednoga od čelnika srpskog Zemunskoga klana te osobu povezanu s vrhom crnogorskog Škaljarskog klana, od utorka se nalazi u Remetincu gdje je sam u pratnji odvjetnika došao s nepoznate lokacije da bi sudjelovao u kaznenom postupku koje su protiv njega u tajnosti vodio zbog krivotvorenja putovnice, piše Jutarnji list.

Protiv Koraća su pokrenute istražne radnje zbog posjedovanja krivotvorene hrvatske putovnice, te mu je u tajnosti bio određen istražni zatvor u odsutnosti, a za njim je Hrvatska raspisala međunarodnu tjeralicu i europski uhidbeni nalog. U pratnji zagrebačkoga odvjetnika Gordana Pregleja došao je pred Remetinec rekavši da mu je određen istražni zatvor, a nakon čega je pritvoren.

Koraćevo ime povezivalo se s raznim ubojstvima, a bio je desna ruka Luke Bojovića koji trenutno služi kaznu zatvora u Španjolskoj, javlja Kurir. Korać je poznat i kao najveći trn u oku zloglasnih kriminalaca Velje Nevolje i Marka Miljkovića, poznatog pod nadimkom Mesar.

Inače, srpski predsjednik Aleksandar Vučić javno je rekao kako je upravo Korać bio osoba koja je organizirala dolazak Splićana Stjepana Mihovilovića, Ante Firića, Damira Tovarovića i Ivana Miškovića na utakmicu Partizana i Crvene zvezde u Beograd u siječnju 2017. godine kada su Hrvati u sukobu s suprotstavljenim navijačkim frakcijama i policijom izvukli deblji kraj, piše Jutarnji list.

Premda je u Srbiji protiv Koraća bio pokrenut postupak zbog poticanja na ubojstvo, on je obustavljen zbog nedostatka dokaza, tako da je postupak zbog krivotvorenja hrvatske putovnice jedini aktualni postupak koji se protiv Koraća vodi.

Komentara 6

Avatar Idler
Idler
07:39 30.04.2022.

Pametan čovjek, očigledno jako dobro pozna naše pravosuđe 🤦‍♂️

RA
razvaljuje
21:49 30.04.2022.

Tko ce kome, ako ne svoj svome. Kriminalci se sklanjaju kod kriminalaca, nece kod postenih ljudi.

Avatar Cantor
Cantor
07:15 30.04.2022.

Sumnjam da dotični ima krivotvorenu putovnicu. Vjerojatnije je da ima potpuno ispravnu. Na koji način ju je dobio? To bi bilo zanimljivo znati. Uostalom srbskim kriminalcima u Hrvatskoj nije mjesto u zatvoru nego u dobro plaćenoj ili sigurnosno osjetljivoj državnoj službi. Zar to nismo do sada naučili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije