NAPUSTIO ŽIVI ZID

Hrvoje Runtić: Kao nezavisni zastupnik ulazim u Klub zastupnika Mosta

11.09.2015., Osijek - Obitelj Pavlovic digla je kredit u Zagrebackoj banci u iznosu 318.000 kn, a otplatili su 300.000 kn. Unatoc tome, sutkinja Ovrsnog odjela Opcinskog suda u Osijeku Mira Brnjevarac, prodala je njezin stan na javnoj drazbi za 202.000 kn
Foto: Davor Kibel/PIXSELL
22.09.2016.
u 06:58

Uz 13 mandata koje su osvojili na prijevremenim izborima, Mostov saborski Klub zastupnika uz Runtića sada ukupno broji 14 ljudi

Nakon što je napustio Živi zid optužujući bivše kolege za pokušaje podmićivanja i prikrivanje neslužbenih donacija, Hrvoje Runtić odlučio je kao nezavisni zastupnik pridružiti se Klubu zastupnika Mosta. Time taj klub raste na 14 zastupnika.

– Nakon mnogo promišljanja i konstruktivnih razgovora odlučio sam kao nezavisan zastupnik pristupiti Klubu zastupnika Mosta nezavisnih lista. Nakon što sam otkrio i prijavio niz nepravilnosti u financijskom poslovanju Živog zida, zbog čega sam bio izložen i javnom linču, nikako ne mogu zastupati svoje birače kao zastupnik istoimene stranke. Od borbe za izmjenu Ovršnog zakona ne želim odustati – kaže Runtić te dodaje da je jedino u Mostu prepoznao ključne stavke programa koje i sam podržava – izlazak hrvatskog naroda iz dužničkog i ovršnog ropstva. Naglašava da ostaje nezavisni zastupnik jer se ne želi vezati ni uz jednu stranku.

– Drago nam je što će se gospodin Runtić priključiti Mostovu klubu zastupnika kao nezavisan zastupnik. Ideja Mosta upravo je i bila okupiti nezavisne pojedince koji ne žele biti opterećeni ideološkim i političkim konotacijama. Vjerujem da će Hrvoje Runtić znatno pridonijeti radu našeg Kluba zastupnika koji će u budućem sazivu Sabora brojiti najmanje četrnaest zastupnika – komentirao nam je jedan od osnivača Mosta Nikola Grmoja.

>> Runtić objasnio zašto se našao s Grmojom na kavi: 'Za hitni postupak u Saboru Mostu treba 15 ruku'. Grmoja: Spremni smo surađivati i sa Živim zidom

Komentara 25

NE
Neonacionalist
07:33 22.09.2016.

Ovo se zove krađa mandata jer je on osvojio mandat kao kandidat Živog zida i zahvaljujući njihovom brendu a ne kao nezavisni kandidat , ako se u međuvremenu razišao sa bivšom strankom onda je dužan vratiti mandat , nažalost nee zakonski ali to je jedino časno i moralno a s ovim postupkom dokazuje suprotno.

LI
lipa75
08:10 22.09.2016.

Pod hitno zakonom regulirati da je mandat vezan za stranku. Inače ćemo se nagledati političke prostitucije poput Runtića, Raškovića, Lovrinovića....

DU
Deleted user
09:04 22.09.2016.

Zašto bi ovo bili problemi za hDZ, što mijenja taj jedan mandat, pa niste li do jučer sugerirali i pisali da je RUntić igrač HDZ-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije