Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjedništvo HSLS-a

HSLS nije smijenio Vojkovića, ostaje i u stranci i u Croatia osiguranju

vojković
Boris Ščitar/Pixsell
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
25.01.2010.
u 19:40

Prvo, što se tiče Hrvoja Vojkovića i njegove funkcije potpredsjednika HSLS-a, dogovoreno je da od ove sjednice niti jedan kontakt, niti jedna komunikacija ne može ići bez koordinacije s predsjednikom stranke.

Hrvoje Vojković ostaje na mjestu potpredsjednika HSLS-a i predsjednika uprave Croatia osiguranja, proizlazi to iz izjave predsjednika stranke Darinka Kosora nakon četiri sata sjednice Predsjedništva, koja je nakon toga nastavljena iza zatvorenih vrata. Kosor je obznanio dva zaključka.

Prvo, što se tiče Hrvoja Vojkovića i njegove funkcije potpredsjednika HSLS-a, dogovoreno je da od ove sjednice niti jedan kontakt, niti jedna komunikacija ne može ići bez koordinacije s predsjednikom stranke.

Drugi je zaključak vezan za današnje izjave nadležnih tijela, Vlade i Nadzornog odbora, vezano za poslovanje Croatia osiguranja, kako se u Croatia osiguranju posluje dobro. Stranka to više ne želi komentirati jer to nije u nadležnosti političke stranke.

Mi vjerujemo izjavama nadležnih tijela koja su se danas oglasila - objasnio je Kosor i time aludirao na izjave premijerke Jadranke Kosor i predsjednika NO Croatia
osiguranja, potpredsjednika Vlade Ivana Šukera koji su jučer ujutro izjavili da CO uredno posluje.  

Neslužbeno se doznaje da su članovi Predsjedništva HSLS-a iz premijerkinih riječi da “ako HSLS ima kakva saznanja, onda je to dužan prijaviti mjerodavnim državnim tijelima, kao i svaki drugi građanin” iščitali poruku “neka HSLS Vojkovića kriminalizira, a onda ću ga ja smijeniti”. Zbog toga su odustali od bilo kakve akcije protiv svoga člana. 

Također neslužbeno, D. Kosor je na Predsjedništvu imao većinu za smijeniti Vojkovića. Samo još jedan član, osim Vojkovića, bio je spreman glasovati protiv smjene.  HSLS je ovime, što se tiče smjene u CO-u, prebacio lopticu na stranu premijerke Kosor  pa sad očekuju njezin sljedeći potez. 

Prije sjednice u središtu HSLS-a pripremljeno je šest zaključaka, među kojima je bilo i traženje da Vlada smijeni Hrvoja Vojkovića, ali o tim se zaključcima na kraju ni raspravljalo zbog premijerkinih izjava o idili u toj državnoj osiguravateljskoj kući.   

Podsjetimo, Darinko Kosor u izjavi za Večernji list kazao je kako je Vojkovićevu smjenu  zatražila sama premijerka zbog prijetećih poruka u stilu: “Ako me taknete, reći ću sve što znam”, ali je to premijerka u više navrata demantirala.

Komentara 48

OB
-obrisani-
22:51 25.01.2010.

imamo RVacku!!!!!

OB
-obrisani-
22:13 25.01.2010.

Prijetnje urodile plodom.....

OB
-obrisani-
22:08 25.01.2010.

A možda se na njih odnosi ono: \"Bude li me se diralo, reći ću sve što znam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije