I ZA i PROTIV

HSP je protiv EU, no u Sisku Europsku uniju promoviraju

Dr. Tomislav Dujmenović (HSP) je na čelu Županijskog savjeta za europske integracije
Nikola Čutuk/PIXSELL
20.01.2012.
u 16:40

Na čelu Savjeta za europske integracije koji afirmira EU nalazi se haespeovac!

Savjet za europske integracije Sisačko-moslavačke županije, osnovan prije 10 godina, provodi niz aktivnosti usmjerenih k afirmaciji Europske unije. Nije tu ništa čudno jer je savjet i formiran kako bi, u suradnji s Ministarstvom europskih integracija, provodio programe uključivanja RH u Europsku uniju. No čudno je da je na čelu Savjeta član HSP-a, stranke koja se izrazito protivi ulasku u EU! Predsjednik savjeta je dr. Tomislav Dujmenović, a uz njega je i potpredsjednik HSP-ov Ivo Šimac, dok je uz njih, i još 14 drugih članova, članica i Marijana Čeh, također iz HSP-a. Tako ispada da HSP u županiji promovira EU, što je bilo u skladu s govorom dr. Dujmenovića na otvorenju ovogodišnjeg Europskog tjedna u Sisačko-moslavačkoj županiji. A na razini države zalažu se za nepristupanje Europskoj uniji. Pitanje o toj kontradiktornosti uputili smo i dr. Dujmenoviću.

– Šefovi su mi dali zeleno svjetlo za angažman u savjetu. No osobno sam protiv ulaska Hrvatske u EU te su u tijeku aktivnosti vezane uz prestanak mog angažmana u savjetu – poručio je u priopćenju dr. Dujmenović kojeg smo, isprva, zatekli ovim pitanjem. Je li razlog članstvu haespeovaca u ovom savjetu možda samo naknada koja se dobiva za prisutnost na sjednicama, ne znamo, no tajnica savjeta Tanja Puškarić kaže da, po njezinu mišljenju, njihovo članstvo nije sporno.

– Ovo je Savjet za europske integracije, a ne za EU i meni kao pročelnici dobro dođu drugačija mišljenja u osmišljavanju programa – kaže.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije