Huligani napali zvezdaše na aerodromu, policija zakazala?

21.01.2009.
u 17:35

I dok je sama košarkaška utakmica Splita CO i Crvene zvezde na Gripama u utorak navečer prošla bez ijednog incidenta, goste su uoči povratka u aerodromskoj zgradi napali huligani. Njih dvadesetak utrčalo je u zgradu te su navijače, vodstvo i igrače beogradskog kluba, dok su čekirali karte, zasuli kamenjem i bocama i pobjegli. Izravnog kontakta nije bilo, bačeni predmeti nikoga nisu ozlijedili, no bježeći od napadača Amerikanac Andre Owens porezao se na ogradu koju je preskočio. U padu se ozlijedio i 31-godišnji navijač Zvezde.

– Sve se odigralo munjevito, trajalo je samo dvadesetak sekundi. Nismo to očekivali, aerodrom je bio prazan, bili smo samo mi i zaposleni. Pred predmetima koje su bacali povukli smo se ustranu, tada se Owens i ozlijedio – kaže Milan Opačić, generalni menadžer Crvene zvezde.


Snimka nadzornih kamera

Smatra da je ovo izoliran slučaj te da se sve dogodilo zbog propusta policije.

– Igrači su normalno šetali gradom u majicama Zvezde, i tada, kao ni kasnije na utakmici, nikakvih problema nije bilo. Do aerodroma nas je dopratila tek manja skupina policajaca u jednom vozilu, nakon čega su otišli. Trebali su ostati tu – smatra Opačić.

A aerodromska policija stigla je do napadnutih tek nakon što je sve bilo gotovo.

– Po svemu sudeći riječ je o propustu, do toga nije smjelo doći. Utvrdit ćemo tko je odgovoran za događaj – kaže glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević Gudelj.

Vjerojatno se policija, budući da sličnog incidenta vezanog uz košarkaške utakmice u Splitu odavno nije bilo, opustila, što im se odmah obilo o glavu. A dok traži odgovorne u svojim redovima, policija će pokušati pronaći i napadače. Cijeli je događaj snimljen nadzornim kamerama.

Vodstvo KK Split ispričalo se gostima, a od napadača se distancira i Torcida.

– Nemamo veze s tim, pratimo samo Hajduk, a povezuju nas sa svim i svačim. Čudim se što nas još nisu kontaktirali zbog ubojstava Ivane Hodak i Ive Pukanića – ogorčen je tajnik Torcide Stipe Lekić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije