važna obavijest

HZMO objavio kada kreće isplata uvećanih mirovina: Stižu i zaostaci za siječanj i veljaču

Karlovački umirovljenici lijepo proljetno vrijeme koriste za boravak na svježem zraku
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
03.04.2023.
u 15:40

Mirovine su od 1. siječnja povećane prema novoj aktualnoj vrijednosti (AVM), koja iznosi 10,86 eura (81,82 kuna) te stopa povećanja iznosi 5,37 posto

Isplata mirovina, koje su od 1. siječnja povećane za 5,37 posto, počet će u četvrtak 6. travnja, a umirovljenicima će biti isplaćeni i zaostaci za siječanj i veljaču, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO).

Mirovine su od 1. siječnja povećane prema novoj aktualnoj vrijednosti (AVM), koja iznosi 10,86 eura (81,82 kuna) te stopa povećanja iznosi 5,37 posto.

Video: HZZO čisti evidenciju od 'fiktivnih' osiguranika: Moguće da oko 300.000 ljudi ostane bez osiguranja

Ključne riječi

Komentara 1

FR
franjo
16:01 03.04.2023.

Sve je to samo krpanje i nikakvo rješenje. Niti ova niti bilo koja buduća vlada nema rješenje niti nudi bilo što normalnog i stalnog za bolji život . Inteligencija se nažalost neće baviti politikom a jedino bi oni mogli uspjeti . Svih ovih više od trideset godina nas vode ihljebi, profiteri, korumpirani a narod u komi i izgubio nadu i volju u budućnost. Dokaz je da preko 50% ne izlaze na izbore što je tragedija a ovi što biraju su podobni, korumpirani, profiteri. Nigdje poštenog čovjeka među njima. Žalosno ali istinito. Samo stručnjaci, intelektualci a ne političari koji samo imaju jezičinu nas mogu izvući iz ponora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije