Vrije u Splitu

I Most prekida suradnju s Puljkom dok ne ode Bojan Ivošević

Split: Dogradonačelnik Bojan Ivošević u prolasku Srebrnim vratima nakon uklanjanja štandova
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
30.03.2022.
u 13:55

Vijećnici Mosta pozvali su ostale kolege vijećnike da isprovociraju izbore nedolaskom na sjednice

Most neće podržavati gradonačelnika Splita Ivicu Puljka dok je Bojan Ivošević, protiv kojega je podignuta optužnica zbog prijetnji novinarki, zamjenik gradonačelnika. Tri vijećnika Mosta Josip MarkotićIvana Ljulj i Ivica Grković, u srijedu su na konferenciji za novinare obavijestili javnost da prekidaju suradnju s gradonačelnikom.

Dan prije njih, u utorak su drugi programski partneri Ivice Puljka, stranke Pametno za Split i Dalmaciju i Možemo!, iz čijih redova je Jakov Prkić, predsjednik Gradskog vijeća, zamrznuli suradnju s gradonačelnikom dok ne riješi problem svoga zamjenika.

Puljku i jedni i drugi zamjeraju i to što se nakon izbijanja afere nijednom nije našao s partnerima iako su oni to tražili. Mostovci su rekli kako je sastanak sazvan za četvrtak. Oni su spremni za nove izbore, ali ako Ivošević više ne bude zamjenik gradonačelnika, već primjerice, njegov savjetnik, ne vide problem za nastavak suradnje.

Vijećnici Mosta pozvali su ostale kolege vijećnike da isprovociraju izbore nedolaskom na sjednice.

Naravno, osim Puljkovih partnera, odlazak Ivoševića traži i splitska oporba. Za HDZ i Kerumov HGS jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori i za gradsko vijeće i za gradonačelnika Splita.

 

Komentara 1

DU
Deleted user
14:27 30.03.2022.

Naš najgori talog iz društva nas vodi i kroji nam budućnost. Zašto bi građani plaćali treninge nekom mangupu jer se ne zna kontrolirati, pa valjda postoji kadar na tržištu koji je sposoban i može se kontrolirati. Puljak mi je totalno pao u očima, da je spreman državi ovog idiota i svaki drugi dan se nekome zbog njega ispričavati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije