haaški tribunal

ICTY odbio Karadžićev prijedlog za nastavak suđenja u Srbiji i BiH

'A picture taken on November 3, 2009 shows Former Bosnian Serb leader Radovan Karadzic in the courtroom of the ICTY War Crimes tribunal in the Hague. Prosecutors wind up their case in the genocide tri
'MICHAEL KOOREN'
04.07.2012.
u 17:39

Karadžić je objasnio da bi održavanje rasprava u Sarajevu, Banjoj Luci i Beogradu bilo "u interesu pravde"

Raspravno vijeće Haaškog tribunala danas je odbacilo prijedlog nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića da dio dokaznog postupka obrane bude održan u Sarajevu, Banjoj Luci i Beogradu, javljaju mediji u Srbiji. Predložio je da se rasprave održe u ovim gradovima u trajanju od tri tjedna, objašnjavajući kako bi to bilo "u interesu pravde jer bi doprinijelo boljem razumijevanju rada Tribunala u regiji i bilo jednostavnije za saslušanje svjedoka, koji služe zatvorske kazne, te ne bi morali putovati u Haag".

Tužiteljstvo se usprotivilo Karadžićevu prijedlogu navodeći da bi nazočnost optuženog "na bilo kakvom sudskom zasjedanju u bivšoj Jugoslaviji predstavljalo znatan rizik za sigurnost svih osoba koje su uključene u predmet". Vijeće je također odbacilo Karadžićev prijedlog da se BiH, Republika Srpska i Srbija pozovu na davanje mišljenja o mogućnosti da se dio dokaznog postupka obrane održi u mjestima koja je predložio.

Komentara 3

C5
c523h231
17:55 04.07.2012.

Raside tebi preostaje da sam si odaberes jednu od dvije varijante .Ili do groba u zatvoru ili objesiti se o vlastiti pantolodrzac.

BE
berava
20:58 04.07.2012.

Kronja se ukakio jer zna kako ce zavrsiti.Dugogodisnja ili dozivotna robija mu ne gine,ili ako ima muda neka omasti strangu.

OB
-obrisani-
13:35 05.07.2012.

ovo bre nije pravi srbin kad postavlja ovakov uslov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije