TERETE GA ZA VIŠE DJELA

Imao laboratoriji za marihuane, u stanu imao bombu, a na cesti ženi oteo torbicu

Rijeka: Konferencija PU povodom zaplijene stabiljka indijske konoplje
Goran Kovacic/PIXSELL
28.01.2024.
u 11:51

Pretragom stana kojim se koristio policija mu je našla 86 stabljika konoplje, a biljke su bile visoke između  30 do 100 centimetara

Muškarac (40) tereti se za zloporabu droga, razbojništvo i nedozvoljeno držanje oružja, a optužnicu je protiv njega podigao ODO Zagreb. Prema optužnici tereti ga se da je od početka 2023. do 16. rujna 2023., imao laboratorij u kojem je stvorio uvjete za  umjetni uzgoj bilja te je sadio konoplju koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao.

Pretragom stana kojim se koristio policija mu je našla 86 stabljika konoplje, a biljke su bile visoke između  30 do 100 centimetara Bilo je ukupno 469 grama droge, a nađena je i razna oprema za proizvodnju droge.

Osim toga, 40-godišnjak se tereti da je 2. listopada 2023. u Varšavskoj ulici u Zagrebu kod ulaza u jedan trgovački  centar fizički nasrnuo na jednu ženu, kojoj je oteo torbicu s osobnim dokumentima, bankovnim karticama, manjim iznosom novca i mobitelom. Nadalje, optužen je i da je 3. listopada 2023. u stanu, iako svjestan da je nabavljanje i držanje eksplozivnih sredstava građanima zabranjeno, držao jednu ručnu bombu i dva topovska udara.

Tužiteljstvo je u optužnici tražilo da mu se produlji istražni zatvor koji mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, a sud je prijedlog za produljenjem istražnog zatvora prihvatio. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Pomoću uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje u kući uzgajao marihuanu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije