Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa Hrvatska može bolje poručila Šustaru

Imenovanje novog povjerenstva protivno je demokratskim procedurama RH

Predrag Šustar
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/5
11.07.2016.
u 09:05

Poručuju da ovakva odluka pokazuje kako tehnički ministar i Vlada zanemaruju demokratske procedure 50.000 građana koji su jasno poručili kakvu obrazovnu reformu žele

Iz Organizacija civilnog društva okupljenih u Inicijativu "Hrvatska može bolje", čiji je prosvjed na trgu okupio desetke tisuća ljudi, stiže oštra kritika najave MZOS-a o imenovanju članova Povjerenstva za analizu i provedbu strategije pedtercijalnog obrazovanja kao i povjerenstva koje je zaduženo za Cjelovitu kurikularnu reformu.

Good inicijativa (građanski odgoj i obrazovanje) uputila je priopćenje kojim želi podsjetiti ministra tehničkih ovlasti, Predraga Šustara, kako je takav potez protivan demokratskim procedurama Republike Hrvatske.

U objašnjenju stoji kako Povjerenstvo za analizu i provedbu reforme već postoji, osnovano 2014. godine te je jasno navedeno da je za formiranje Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme nadležno Posebno stručno povjerenstvo čije se članstvo bira temeljem javnog poziva.

Ovakva odluka, poručuju organizacije, pokazuje kako ministar i Vlada, kojima je izglasano nepovjerenje, zanemaruje transparentne demokratske procedure 50.000 građana koji su jasno poručili kakvu obrazovnu reformu žele.

'Ovakvim potezima dugoročno se devastira obrazovni sustav i uništava ogroman reformski potencijal kojeg je ova reforma imala tamo gdje je to bilo najvažnije – na terenu, među učiteljima/icama, roditeljima te učenicama i učenicima.'

Navode kako će Inicijativa obavijestiti relevantne međunarodne institucije kojima je kurikularna reforma predstavljena, dodajući kako će i dalje raditi na okupljanju dionika koji se zalažu za konsolidiranu demokraciju u kojoj je prioritet obrazovanje.

>> Boris Jokić: Spreman sam vratiti se i raditi na reformi

Komentara 6

DU
Deleted user
10:10 11.07.2016.

Ulica tj udruga može voditi samo Hajduk ali ne i državno školstvo

MI
Mimizo
11:16 11.07.2016.

hrvatska sigurno može bolje nego što ova takozvana incijativa zagovara a to je gore sa jokićem i ekipom i oni kažu da se mora uvažiti mišljenje 50 tisuća a toliko ih nije bilo ni blizu a šta je sa preostalih 4,5 miliuna hrvata oni nisu bitni kako su jadni

MI
misho32
11:23 11.07.2016.

bravo i samo naprijed ministre , tko su ti što se pozivaju na demokraciju , civilna udruga koju su osnovali i financiraju hrvatski neprijatelji, Pa zar taj Jokić nije sam dao otkaz na mjesto predsjednika te reforme iz razlog štoto nije bio spreman prihvatiti brojne kritike na svoj rad.Zar nije to totalna perverzno da nitko u Hrvatskoj osim tog Jokića , kojeg je osim svega ostaloga na tu poziciju postavio ministar Jovanović , odnosno antihrvaska politika, nije sposoban povesti reformu školstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije