U CENTRU GRADA

Incident u Šibeniku: Dostavljač je pretučen jer je nosio Hajdukovu majicu? Jedna osoba uhićena

Split: Prodaja navija?kih rekvizita i suvenira uo?i utakmice Hajduk-Barcelona
Ivo Cagalj/PIXSELL
23.08.2023.
u 17:59

Nije poznato jesu li napadači pripadnici navijačke skupine Funcuti, koja u posljednje vrijeme nema prijateljske odnose s Torcidom ili je riječ o osobama koje smatraju da je nasilje normalno

Nasilje među navijačkim skupinama u zadnje je vrijeme postalo globalni trend i oblik generacijske "samopromocije". Tome svjedoči i najnoviji slučaj iz Šibenika koji se dogodio jutros oko 6.35 sati. U Ulici kralja Tomislava u centru grada došlo je do napada na 57-godišnjeg dostavljača koji je tom trenutku obavljao dostavu robe u trgovinu.

Na njega su nasrnula dvojica mladića, a povod za nasilje bila je njegova odjeća. Dostavljač je navodno na sebi imao bijelu majicu s likom Miše Kovača koja pripada asortimanu službenih Hajdukovih suvenira. Napadači su nasrnuli na radnika, skinuli mu i podrapali majicu, a nakon toga su ga pretukli lancem koji je služio kao povodac za psa kojeg su vodili, piše Slobodna Dalmacija.

Nije poznato jesu li napadači pripadnici navijačke skupine Funcuti, koja u posljednje vrijeme nema prijateljske odnose s Torcidom ili je riječ o osobama koje smatraju da je nasilje normalno. Napadnuti dostavljač prevezen je u bolnicu gdje mu je pružena medicinska pomoć. U blizini trgovine postavljene su nadzorne kamere koje bi mogle biti od pomoći policiji za vrijeme istrage.

Policija se naknadno oglasila o događaju, ne navodeći zbog čega je došlo do napada. - Policijski službenici su u prostorije policije priveli jednu osobu koju dovode u vezu s događajem napada na 57-godišnjaka jutros u Šibeniku. Slijedi nastavak kriminalističkog istraživanja - izvijestila je zadarska policija.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: Drama u Zagrebu: Muškarac prijetio da će skočiti s kuće, pucao na policiju

Ključne riječi

Komentara 46

Avatar Zgubider..
Zgubider..
12:10 23.08.2023.

Žalosno je da ide Hrvat na Hrvata, Splićan na Zagrepčana i Dalmatinac na Dalmatinca. A tako nas malo ima!

Avatar bandogcro
bandogcro
10:54 23.08.2023.

Teška sramota, ovo se nesmije vise događati. Ovakve napade moraju se automatski klasificirati kao krivična pa barem 12 mjeseci u zatvoru pa će ovo nasilje brzo prestati.

AL
AlfaMike
12:16 23.08.2023.

“Glupo i provokativno…” Kada bi popušili metak , onda bi se svi digli na noge jer je eto divljak pucao u njihovu djecu . Tko si ti da određujes nekome što će obući ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije