Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIJAGNOSTICIRAN JOJ divertikulitis

Ingrid Antičević-Martinović hitno operirana, evo o kakvoj je bolesti riječ

Ingrid Antičević-Marinović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
08.07.2022.
u 10:55

Antičević-Marinović sada je stabilno i jučer su je skinuli s respiratora. Budna je i pod analgeticima.

Ingrid Antičević-Martinović, ustavna sutkinja i bivša ministrica  završila je u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Merkur na hitnoj operaciji. 

Deset je dana trpjela bolove u trbuhu pa je po nju došla hitna pomoć, a u bolnici su joj dijagnosticirali divertikulitis, doznaje dnevnik.hr.  Antičević-Marinović sada je stabilno i jučer su je skinuli s respiratora. Budna je i pod analgeticima.

Ingrid Antičević Marinović od 2016. je ustavna sutkinja. U mandatu Ivice Račana bila je ministrica pravosuđa. 

Divertikulitis se ubraja u jednu od najčešćih komplikacija divertikularne bolesti i predstavlja upalu ili infekciju divertikula, koja može dovesti do flegmone stijenke crijeva, upale potrbušnice (peritonitisa), perforacije, stvaranja fistula ili apscesa. Obično zahvaća sigmoidni kolon, a nakon jednog napada divertikulitisa vjerojatnost od ponovne pojave divertikulitisa u jednoj godini iznosi 3 posto. Divertikuli se javljaju najčešće u području debelog crijeva i to uglavnom kod osoba u dobi iznad 40 godina.

U većine pacijenata bol se javlja u lijevom donjem kvadrantu abdomena, sa ili bez vrućice, i leukocitozom. Divertikulitis ima teži klinički tijek u starijih pacijenata, poglavito onih koji uzimaju prednizon ili druge imunosupresive.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije