FINANCIJSKA POMOĆ

Inicijativa Virovitičko-podravske županije: Besplatan školski pribor za još 1719 osnovaca

Školski pribor
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
22.08.2024.
u 09:21

Radne bilježnice, likovne mape i kutije čekat će u školi đake od 1. do 4. razreda u Virovitičko-podravskoj županiji

Kada 9. rujna osnovnoškolci od 1. do 4. razreda na području Virovitičko-podravske županije sjednu u školske klupe, na njima će svakog učenika, a njih će biti 1719, čekati radne bilježnice, likovne mape i likovne kutije. Na inicijativu Virovitičko-podravske županije, a uz sinergiju svih općina i gradova s njezina područja, pomoćne nastavne materijale zajednički sufinanciraju Županija, polovinom iznosa, konkretno oko 130.000 eura, te svi gradovi i općine drugom polovinom, ovisno o broju učenika koji dolaze iz njihova kraja.

– Ova mjera predstavlja konkretnu financijsku pomoć roditeljima naše djece jer će sredstva koja su prije izdvajali za nastavne materijale moći iskoristiti za neku drugu namjenu – kazao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Na područje Virovitičko-podravske županije ove godine bilježi se trideset prvašića više nego lani, što znači da će prvi put u školsku klupu na jesen sjesti oko 680 učenika.

Osim toga, učenike će dočekati i novoobnovljena područna škola u Okrugljači, na području općine Špišić Bukovice. Nakon obnove ove škole sve školske ustanove u ovoj općini unazad nekoliko godina su novoizgrađene ili temeljito obnovljene.

Kada je o projektima u školstvu riječ, Virovitičko-podravska županija nedavno je prijavila izgradnju nove zgrade virovitičke gimnazije na javni poziv koji je objavilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih. Riječ je o Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici, a projekt je vrijedan 17,950.750 eura i Županija će ga provesti u suradnji s partnerom, Gradom Viroviticom. Izgradit će se nova zgrada gimnazije u Južnom bloku za 450 učenika u 20 razrednih odjeljenja i nastavu u jednoj smjeni te dvodijelna sportska dvorana. Inače, virovitička gimnazijska zgrada sagrađena je davne 1913. godine, a zub vremena učinio je svoje. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Na plaži kupači, a pokraj njihovih glava automobili

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije