DONOSIMO POPIS

Jesenski upisi u tijeku: Pogledajte koje sve škole još imaju slobodna mjesta

upisi
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
20.08.2024.
u 09:47

Ove godine, prema odluci Ministarstva, provodit će se i treći rok upisa u srednje škole. Prijave za taj rok počinju 2. rujna i traju do 27. rujna, dok će broj slobodnih mjesta biti objavljen 30. kolovoza

Nova šansa za upisu srednju školu sve školarce završene osnovne škole započla je jučer 19. kolovoza u 14 sati, i traje sve do petka, 23. kolovoza. Jesenski rok namijenjen je učenicima koji nisu upisali srednjoškolski program tijekom ljetnog roka, a sada imaju priliku upisati neki drugi program. Slobodna mjesta dostupna su u gimnazijama, gotovo svim strukovnim školama, te brojnim srednjim glazbenim školama diljem zemlje. U gimnazijama je na raspolaganju nešto više od 1400 upisnih mjesta, uključujući privatne srednjoškolske ustanove. Popis tih mjesta ažuriran je prošlog tjedna, a detalje možete pogledati u tablici ispod. 

Dokument

Važno je napomenuti da, ako škola koju želite upisati zahtijeva dodatne provjere znanja, rok za prijavu u tu školu je raniji, odnosno do 21. kolovoza. Kao i tijekom ljetnog roka, upisi se provode online. Konačne ljestvice upisa bit će objavljene 26. kolovoza, a učenici će od tog datuma do 29. kolovoza ispisivati i ponovno učitavati potpisane i ispunjene upisnice u sustav. Nakon što ih škola verificira, učenici će biti upisani.

Učenici koji su se na ljetnom upisnom roku upisali u neku od srednjih škola koja im zapravo ne odgovara i koju žele promijeniti ne prijavljuju se na jesenski rok niti ulaze u sustav za trajanja jesenskog roka. Također, ove godine, prema odluci Ministarstva, provodit će se i treći rok upisa u srednje škole. Prijave za taj rok počinju 2. rujna i traju do 27. rujna, dok će broj slobodnih mjesta biti objavljen 30. kolovoza, piše srednja.hr. 

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije