Medikol

Inspekcija koju je Milinović poslao u Medikol nije naišla na propuste

\'18.11.2010., Zagreb - Ministar zdravstva Darko Milinovic sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare kako bi opovrgnuo navode da je primao placu iz crnog fonda HDZ-a.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL\
Petar Glebov/PIXSELL
Autor
Sonja Hoffman
04.04.2011.
u 17:25

Na pretragu su upućivani isključivo pacijenti s onkološkom dijagnozom kod kojih je pretraga indicirana

Ministar zdravstva i socijalne uputio je prošlog tjedna u Polikliniku Medikol zdravstveno-inspekcijski nadzor kako bi se utvrdila zakonitost rada u obavljanju dijagnostičke pretrage PET/CT.

 Inspekcija je tijekom nadzora  690 povijesti bolesti izabranih metodom slučajnog uzorka utvrdila da su na pretragu su upućivani isključivo pacijenti s onkološkom dijagnozom, kod kojih je pretraga indicirana radi potvrđivanja dijagnoze, utvrđivanja stupnja proširenosti bolesti, povrata bolesti, ili radi praćenja učinkovitosti liječenja.

Sve PET/CT pretrage, stoji u nalazu inspekcije, obavljene su prema Protokolu upućivanja i provođenja dijagnostičkih pretraga.

 

Komentara 27

DO
dolores
18:08 04.04.2011.

Nadam se da se oni koji su odista pomislili da se od 11 tisuća i nešto obrađenih pacijenta PET/CT dijagnostikom, bespotrebno ozračilo njih 8500, sada bar malo srame (a tu primarno apeliram na liječnički lobi i novinare koji su ihh u njihovim paradoksalnim izjavama podržali).

BO
bonsai
18:10 04.04.2011.

zar vam ne lici ovaj na papigu , one stalno isto ponavljaju pa tako i on , ahhhh te HDZ-ovce ....sve je najvj, u redu samo je zaboravio reci da je mozda novac redovno hvatao krivine prema crnome fondu KRA DE ZEA ?

NE
neverane
23:36 04.04.2011.

Pogledajte tu facu na slici.I taj je završio medicinu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije