kraj gradnje

Inspekcija zatvorila zagorsko gradilište kraljice otpada

dvorac, besenic (1)
Foto: Marko Jurinec/Pixsell
1/5
05.05.2011.
u 11:56

B. Bešenić, bivša HDZ-ova saborska zastupnica i vlasnica tvrtke BBS za preradu plastičnog otpada, uhićena je prošli tjedan zbog izvlačenja 103 milijuna kuna iz Fonda za zaštitu okoliša

Građevinska inspekcija zatvorila je gradilište kvazi-tvrđave zagorske kraljice otpada Barbare Bešenić u Zagorju jer nema građevinsku dozvolu. Uvidom u gruntovnicu utvrdili su da postoji zabilježba da za objekt u šumi kraj sela Ljubeščica, između Novog Marofa i Varaždinskih toplica, nema ni građevinske ni uporabne dozvole. Nadzorom je inspekcija utvrdila da izvođač gradilište nije propisno označio pločom, a nije ni prijavio inspekciji početak građenja.

>>U blokadi i dvori kraljice ambalaže Barbare Bešenić

Inspekcijski se postupak nastavlja prikupljanjem svih daljnjih relevantnih činjenica vezanih uz bespravnu gradnju te saslušavanjem svih sudionika gradnje, kažu u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

B. Bešenić, bivša HDZ-ova saborska zastupnica i vlasnica tvrtke BBS za preradu plastičnog otpada u stečaju, na posjedu u zagorskoj šumi, nenaseljenom području, već tri godine gradi pompozno zdanje nalik na dubrovačke zidine, koje je izazvalo zgražanje arhitektonskih stručnjaka.

Potkalnička poduzetnica, podsjetimo, uhićena je prošli tjedan s još četvoricom zbog izvlačenja 103 milijuna kuna tijekom četiri godine iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na temelju krivotvorene dokumentacije.

 

Komentara 4

OB
-obrisani-
12:09 05.05.2011.

Fuj!

JA
Jacob54
15:47 05.05.2011.

Trebala bi biti kraljica zatvora za žene!

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
17:35 05.05.2011.

naravno, HDZ-ovka. odmazda se nastavlja. nismo ni jednog trenutka pomislili da će hrvatsko pravosuđe početi istraživati SDP-ove i HNS-ove lopine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije