Lajoš Žager:

'Integriramo studij, a ne odustajemo od Bolonje'

Lajoš Žager
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
25.02.2015.
u 23:45

Pravni i Medicinski fakultet u Zagrebu od početka Bolonje imaju integrirani studij, navodi primjer Lajoš

– Ne odustajemo od Bolonje, ni slučajno. Samo ćemo integrirati naš četverogodišnji preddiplomski i jednogodišnji diplomski studij. Integrirane studije od samog uvođenja bolonjskog procesa imaju neki fakulteti i na Sveučilištu u Zagrebu – kazao je  dekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta prof. Lajoš Žager katogorički demantirajući da napuštaju bolonjski proces.

Kao što je poznato, primjerice zagrebački Pravni i Medicinski, ali i još neki fakulteti na zagrebačkom te na drugim sveučilištima imaju integrirane studije.

– To nije protuzakonito – ističe Žager dodajući da integriranje studija ne znači ukidanje bolonjskog procesa, nego njegovo poboljšavanje.

– Fakulteti postoje prvenstveno zbog studenata. Integriranje studija je njihova želja – kaže Žager. Stručni studiji ostaju na modelu tri plus dva.

>> Umjesto da skrati, bolonja je produljila studiranje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije