Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popularne među mladima

Iran zabranio 'šiljaste' frizure jer impliciraju štovanje Sotone

frizura
Foto: Thinkstock
05.05.2015.
u 07:44

Šiljaste frizure popularne su među mladeži u Iranu, a zabranile su ih i vlasti u Teheranu jer su previše 'zapadnjačke i antiislamske'

Sindikat brijača u Iranu zabranio je "šiljaste" frizure jer one, kako tvrdi impliciraju štovanje Sotone. Tetovaže, posjeti solariju i čupanje obrva također su zabranjeni, javlja RT.

Šiljaste frizure popularne su među mladeži u Iranu, a zabranile su ih i vlasti u Teheranu jer su previše "zapadnjačke i antiislamske".

 - Bilo koji frizerski salon koji će svojim mušterijama raditi frizure poput onih koje imaju štovatelji Sotone, ostat će bez dozvole, kazao je Mostafa Govahi - šef iranskog sindikata brijača.

Posljednja zabrana izdana je nakon što je iranskom ministarstvo kulture izdalo katalog frizura koje je odobrila vlada 2010. godine. Zabranjeno je i nošenje repa i "fudbalerke", no šiške su dozvoljene kao i korištenje gela u "umjerenim količinama".

>> Zaboravite na sušilo za kosu, evo savjeta za savršenu frizuru osušenu 'na zraku'

Ključne riječi

Komentara 6

PA
Pasdaran
15:10 05.05.2015.

Maloumna anti-iranska propaganda ne poznaje granice, a što je najgore ovo je ponavljanje istih idiotarija koje su po medijima plasirane i 2010. godine. S obzirom da čitam perzijski mogu vidjeti na iranskim medijima da je šef sindikata brijača samo zatražio zatvaranje ilegalnih frizeraja i to je sve.

Avatar Semper Paratus
Semper Paratus
08:49 05.05.2015.

Luda kuća

LU
Luighi034
09:12 05.05.2015.

To bi i ja zabranio. Kod nas se to zove seljo-beljo frizura. Napravis si takvu frizuru, pa odrezes opruge na 20g starom golfu, bmw-u, ili audiju, nalijes se u lokalnoj birtiji i u pola 5 ujutro izletis u zavoju, omotas se oko stupa javne rasvjete i odvedes u smrt dvojicu-trojicu prijatelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije