Abu Bakr Al-Baghdadi

Iranska agencija: Vođa ISIL-a pobjegao u Libiju. Ranjen je u Iraku i liječen u Turskoj?

Abu Bakr al-Baghdadi
Foto: Screenshot Youtube
09.12.2015.
u 22:59

S Hezbollahom povezana televizija Al-Manar objavila je da je Baghdadi završio u Turskoj uz pomoć turskih obavještajnih službi

Vođa Islamske države Abu Bakr Al-Baghdadi skriva se u Libiji, objavila je iranska agencija Fars pozivajući se na anonimne libijske izvore, prenosi ANSA. Fars je objavio i da se Baghdadi prethodno u Siriji pa Turskoj liječio od ozljeda zadobivenih u zračnom napadu u Iraku u listopadu.

S Hezbollahom povezana televizija Al-Manar objavila je, pozivajući se na anonimne izvore, da je Baghdadi završio u Turskoj uz pomoć turskih obavještajnih službi i uz koordinaciju CIA-e. 

U Sirte, rodni grad pokojnog libijskog vođe Muammara Gaddafija, navodno je prebačen kako bi se izbjeglo da ga irački, iranski, ruski i sirijski obavještajci koji zajedno rade u centru u Bagdadu. Libijski izvor nazvao je Sirte najsigurnijim džihadističkim uporištem na svijetu.

>> Baghdadi pobjegao iz Rake?

>> ISIL gubi bitke pa polako budi spavače

Komentara 41

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
23:23 09.12.2015.

Zašto me ne čudi navedeno (ako je istina) t.j. da kao na sigurnu lokaciju ide u Tursku,islamističku članicu NATO-a,koja služi SAD-u za "mućenje vode" u islamskom svijetu. Nisam upotrijebio niti jednu nedoličnu riječ,ali zbog ovakvih misli već su me 3 puta banirali,odnosno cenzurirali,na ovom portalu i na par dana me "učili pameti",da se tako ne smije pisati o SAD-u.Jesu li za dlaku bolji od nekadašnjih Sovjeta?

GV
golub Vaso
23:27 09.12.2015.

Ja mislim da je obrijao bradu i vratio se kući, u tel aviv.

Avatar superhik74
superhik74
23:17 09.12.2015.

Sada je malo jasnije zasto je njegov zastitnik i trgovinski partner u svercu naftom sultan Erdogan tako ljut da je cak srusio Ruski avion. Ja bi ga ipak potrazio ili u Rijadu ili Tel Avivu ili s druge strane Atlantika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije