NOVAC IZ HUMANITARNE AKCIJE

Ispunjena želja preminulog branitelja iz Splita: Nije dočekao rampu, ali pomoći će djeci

Google Maps/Ilustracija
01.10.2023.
u 18:49

"Našem Ivanu spokoj vječni, jer veličina čovjeka se ne mjeri tjelesnom težinom i nemoći u onome momentu, nego u želji i nadi koju mi je ostavio u prijateljskom razgovoru da pomognemo onome kome je najpotrebnije i da se njegov slučaj ne dogodi nikome više", poručio je predsjednik Udruge "Vjeruj i djeluj", Andrija Lipanović

Hrvatski branitelj i ratni vojni invalid Ivo Weber preminuo je krajem rujna u Splitu, "zarobljen" u svome stanu u Jeretovoj ulici. On, naime, nije dočekao izgradnju invalidske rampe koja bi mu omogućila izlazak iz stana. Za pomoć Weberu bila je pokrenuta i humanitarna akcija, a predsjednik Udruge "Vjeruj i djeluj", Andrija Lipanović, otkrio je gdje će otići prikupljena sredstva. 

"Osobno je izrazio želju da, ako se skupi i više nego što je njemu potrebno, to uložimo u nekoga kome je najpotrebnije u tome momentu", kazao je Lipanović te naveo kako je s Vesnom Golemac iz Udruge Autizam Split odlučio 2.853,81 euro proslijediti Udruzi Prijatelj Omiš za nabavku opreme koja im je potrebna u radu sa djecom.

VEZANI ČLANCI:

"Neka sve bude kako treba biti. Našem Ivanu spokoj vječni, jer veličina čovjeka se ne mjeri tjelesnom težinom i nemoći u onome momentu, nego u želji i nadi koju mi je ostavio u prijateljskom razgovoru da pomognemo onome kome je najpotrebnije i da se njegov slučaj ne dogodi nikome više. Ovo prvo je ispunjeno, a za ovo drugo se moramo svi skupa staviti i ne dozvoliti nikada više ovako nešto ubuduće nikome", naveo je te zahvalio svima koji su se odazvali akciji za Webera. 

"Neka su ti lake staze nebeske dobri čovječe", ustvrdio je Lipanović u objavi. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije