Ispomoć

Istarskim policajcima pomažu kolege iz Austrije i Njemačke

pula, napad
Duško Marušić
02.07.2010.
u 12:12

- Primarni su ciljevi hrvatskog turizma ostvarivanje što većeg turističkog prometa uz smanjenje sive ekonomije i ilegalnog rada te poboljšavanje i stabiliziranje položaja Republike Hrvatske na međunarodnom tržištu.

U PU istarskoj u Puli danas je održana  konferencija za novinare na kojoj je načelnik Mladen Blašković sa suradnicima predstavio policijske službenike Republike Austrije i Savezne Republike Njemačke koji će u okviru međunarodne policijske suradnje tijekom turističke sezone obavljati policijske poslove na području Policijske uprave istarske.

Izvijestio je da će tijekom turističke sezone godine u pulskoj i porečkoj policijskoj postaji od 1. srpnja do 3. rujna odnosno 30 kolovoza  raditi po dvoje njemačkih tj. austrijskih policijskih službenika. Spominjući važnost ovoga policijskog projekta za hrvatski turizam i ugled naše zemlje u cjelini Blašković je kazao:

- Primarni ciljevi hrvatskog turizma su ostvarivanje što većeg turističkog prometa uz smanjenje sive ekonomije i ilegalnog rada te poboljšavanje i stabiliziranje položaja Republike Hrvatske na međunarodnom tržištu kao sigurne, privlačne, gostoljubive, ekološki osviještene turističke zemlje s prepoznatljivim turističkim proizvodom uz daljnju afirmaciju nacionalnog brenda.

Austrijski i njemački policijski službenici obavljat će zajedničke poslove s policijskim službenicima Policijske uprave istarske, a u skladu s nalozima nadležnih rukovoditelja policijskih postaja u koje su raspoređeni, odjeveni u svoje službene odore, bez oružja. Zadaća je austrijskih i njemačkih policijskih službenika pomoć hrvatskoj policiji u obavljanju njezinih poslova, pomoć u komunikaciji i suradnji s austrijskim i njemačkim turistima te u prevenciji kaznenih djela kao i unapređenju sigurnosti prometa.

Komentara 2

LU
lužnjak
15:34 02.07.2010.

MAAA CURIK ! STOP!

MU
mala ulica
11:22 08.07.2010.

Svaka pomoć dobro došla. Pitanje; dali strani policajci vladaju hrvatskim jezikom? Ako ne onda u kojoj su komunikaciji pomoć?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije