'PRAKSA JE POKAZALA'

Istraga se nastavlja: Sud Buntiću nije odredio pritvor jer se pretpostavlja da neće biti svjedoka?

Denis Buntić javio se u policijsku postaju u Ljubuškom
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
28.09.2023.
u 16:54

Denisu Buntiću navodno nisu određene mjere pritvora zbog toga što u ''praksi potencijalni svjedoci izbjegavaju priznati da su bilo što vidjeli''

Novi detalji oko istrage vezane uz slučaja Denisa Buntića, bivšeg reprezentativca osumnjičenog za obiteljsko nasilje nad svojom suprugom Klarom, objavljene su u medijima. Između ostalog, Hercegovina.info doznala je razlog zbog kojeg Buntiću nije određen istražni zatvor.

Kako je naveo sudac Filip Šaravanja u svojoj odluci, Buntiću nisu određene mjere pritvora jer se pretpostavlja, između ostalog, kako neće biti svjedoka u tom slučaju.

- Kako je sudu poznato da u praksi potencijalni očevici bračnih nesuglasica i problema u pravilu izbjegavaju priznati da su blo što vidjeli, onda sud smatra da bi u tom slučaju pritvaranje osumnjičenika na određeno razdoblju bilo bez značaja po tom pitanju - objasnio je Šaravanja.

Inače, poznato je kako majka Denisa Buntića i njegov kum oboje rade na dotičnom sudu, zbog čega je naknadno sud pokušao odluku o njegovom pritvaranju prenijeti na Županijski sud u Širokom Brijegu, što je i odbijeno. Buntić se sada zbog sumnje u fizičko nasilje koje se navodno odvijalo duže vrijeme policiji mora javljati svaki dan u 7 ujutro, dok je Klara potvrdila ranije kako će zatražiti brakorazvodnu parnicu.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 2

JB
Jednonogi.Brabonjak
22:20 28.09.2023.

Ne možeš komentirati kako ti misliš, moraš komentirati kako drugi žele.

JB
Jednonogi.Brabonjak
22:19 28.09.2023.

Forza, slažem se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije