NAKON PADA RAMPE NA 'SUPETRU'

Ivana Marković traži ostavke čelnika Jadrolinije: 'Igrate se ljudskim životima'

Brestova: Pala rampa trajektu Jadrolinije Supetar, nema ozlijeđenih
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/8
10.10.2024.
u 08:55

- Izvješće je pokazalo da ne postoji sustav upravljanja sigurnošću, a upravo u rebalansu proračuna 2024. sa stavke sigurnost prometa skidate preko 2,8 milijuna eura što sam problematizirala na Odboru za pomorstvo - upozorava Ivana Marković

Nakon pada još jedne izlazno-ulazne rampe, ovaj put na trajektu Supetar, još je jednom reagirala supetarska gradonačelnica Ivana Marković, saborska zastupnica SDP-a i potpredsjednica Odbora za pomorstvo tražeći ostavku direktora Jadrolinije Davida Sopte i predsjednika Skupštine Olega Butkovića.

- Do kada više? Pozivam predsjednika Uprave i predsjednika Skupštine Jadrolinije da isti tren ponude ostavke. Igrate se ljudskim životima, životima posade i putnika! Nas otočana! - poručila Je Marković i dodala kako se ovo što se događa više ne može obraniti niti prikriti na bio koji način.

- Izvješće je pokazalo da ne postoji sustav upravljanja sigurnošću, a upravo u rebalansu proračuna 2024. sa stavke sigurnost prometa skidate preko 2,8 milijuna eura što sam problematizirala na Odboru za pomorstvo. Ne može se više izbrojiti koliko je rampi palo, koliko se rampi nije otvorilo i koliko se brodova pokvarilo. Zahtijevamo žurnu provjeru brodske opreme i sustava, provjeru sustava održavanja i popravaka. Pitanje koji si svi moramo postaviti ima li ijedan trajekt da je ispravan? - upozorava Ivana Marković.

GALERIJA Ovo su najveće trajektne nesreće u Hrvatskoj
Brestova: Pala rampa trajektu Jadrolinije Supetar, nema ozlijeđenih
1/23

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije