Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trebao u zatvor

Iz gradske blagajne platio kaznu za poduzetnika

kune,novac
Foto: Davor Puklavec/ PIXSELL
07.12.2013.
u 08:33

Gradonačelnik je platio 600 kuna za Darija Marenića koji je trebao u zatvor jer nije pokosio ambroziju na svojoj parceli

Gradonačelnik Nove Gradiške Željko Bigović iz gradske je blagajne platio 600 kuna kazne za svog sugrađanina Darija Marenića i tako ga spasio izdržavanja zatvorske kazne zato što nije pokosio ambroziju na svojoj parceli. Nekim gradskim vijećnicima zasmetala je takva gradonačelnikova reakcija, jer smatraju da poruka koja je poslana tim činom građanima nije dobra. Prozvali su ga za neprimjereno ponašanje i nepoštovanje zakona. Bigović je odvratio da je kaznu platio zato što se u tom slučaju pokazalo da pravna država nije za sve jednaka i da poduzetnik koji zapošljava 11 radnika i koji je imao velika ulaganja u grad nije zaslužio takav položaj.

– Bio sam na putu kada su me građani zvali i obavijestili da je policija privela Marenića. Da sam bio u Novoj Gradiški, osobno bih platio kaznu. Nazvao sam gradsku upravu i kazna je plaćena. Grad nije oštećen, jer je uplata bila iz sredstava u ingerenciji gradonačelnika. Marenić je nakon toga u gradski proračun uplatio 1600 kuna, od čega je 600 kuna za kaznu, a ostatak je dao Gradu na raspolaganje da taj novac damo kome želimo – rekao je Bigović. Marenić je dopredsjednik novogradiškog HSP-a dr. Ante Starčević, a kaznu izrečenu prije gotovo dvije godine odbio je platiti iz principa. Smatrao je da je prijava komunalnog redara bila politički motivirana, jer vlasnici susjednih parcela za isti prekršaj nisu kažnjeni.

Komentara 2

AT
atomised
21:40 07.12.2013.

Što to znači "uplata iz sredstava u ingerenciji gradonačelnika"? Kakva su sredstva? Sredstva čiju namjenu određuje gradonačelnik? Ako je tome tako, a što tog čovjeka spriječava da te novce ne stavi u vlastiti džep? Ništa zato, to su sredstva "u ingerenciji gradonačelnika". Lijepog li naziva, a poslije se čudimo korupciji kod nas.

KA
katharinaeci
09:07 07.12.2013.

bravo !!!!!!! Gospodine gradonacelnice ZIVELI!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije