POJASNILI NSATU MISIJU

Iz HDZ-a oštro uzvratili Milanoviću i SDP-u: 'Prema njihovoj logici, u ratu smo s Rusijom već 25 godina?'

Šibenik: Opći sabor HDZ-a
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/6
22.10.2024.
u 20:57

"Summa summarum: Milanovićeva antizapadna ljevica nastoji kao “prekretnički breaking news” podmetnuti prastaru vijest da NATO ima ured u Kijevu, a NATO časnike za vezu predstaviti kao jurišni borbeni korpus. "

HDZ je danas na Facebooku odgovorio na izjave predsjednika Zorana Milanovića, optužujući ga za širenje dezinformacija i propagandu u korist Rusije. U svojoj objavi HDZ tvrdi da Milanović i SDP namjerno iskrivljuju činjenice o ulozi NATO-a u Ukrajini te pokušavaju izazvati paniku tvrdnjama da će hrvatski vojnici biti poslani u borbene misije. 

Objavu prenosimo u cijelosti: 

"NOVI RUSKI SPIN. I po cijenu vlastitog sramoćenja SDP-ovci izvršavaju naredbu Pantovčaka - čude se da NATO već gotovo 3 desetljeća ima ured u Ukrajini!

Svjesni da je njihov Zoran „Lex Perković“ Milanović proklizao svjesno lažući o tome da će „ hrvatski vojnici ići u Ukrajinu “, SDP zastupnici cijelog dana nastoje skrenuti pažnju s te činjenice jednim te istim pitanjem - Hoće li ijedan pripadnik NATO, nebitno je li hrvatski, otići u Kijev u sklopu NSATU?

Budući da je već i maloj djeci jasno, čak i Miri Bulju, da nijedan naš časnik neće otići „na istočnu frontu“, partija & njeni provokatori na lažnoj desnici sad su se fokusirali na drugu laž, a opet u korist ruskih agresora - da logistička potpora i dolazak bilo kojeg pripadnika #NATO u Ukrajinu znači „uključivanje u ratni sukob“. Da se postaje „strana u ratu“.

Revne Milanovićeve poslušnike, a time automatski i Putinove, stoga obavještavamo:

1. NATO već 25 godina ima ured u Kijevu. Po njihovoj „logici“, već smo gotovo 3 desetljeća „u ratu“ s Rusijom !?!

2. Još u srpnju ove godine, na samitu NATO-a na kojem je Milanović glasovao za NSATU, odlučeno je da će sa svojim timom u Ukrajinu otići posebni izaslanik tog istog Sjevernoatlantskog saveza radi koordinacije te iste potporne aktivnosti NATO-a.

Riječ je o 15-ak logističara, kurira, vozača, skladištara, tehničara i časnika za vezu, a ne o vojnicima u „borbenom djelovanju“. Ako se Ukrajini šalje pomoć, valjda je logično da će tu pomoć netko dovesti, prihvatiti, spremiti je i na kraju distribuirati. No logika i zdravi razum očito su apstraktne kategorije za Milanovićeve partijske nojeve.

VEZANI ČLANCI: 

Pa ne ide ta pomoć poštom! - konstatirao je danas PVRH Andrej Plenković.

3. Vrijedi ponoviti: ni među tim časnicima za vezu neće biti nijednog hrvatskog vojnika. Jedno što se u Odluci o sudjelovanju u NSATU-u izričito navodi da će se aktivnost provoditi isključivo na teritoriju članica NATO-a, drugo što Hrvatska ima dodatno (zakonsko) nacionalno ograničenje upućivanja bilo kojeg vojnika izvan teritorija NATO-a.

Nijedan od maksimalno 5 naših časnika u NSATU-u neće moći iz Wiesbadena, Njemačke, prijeći čak ni u Austriju ako tako ne odluči #SaborRH! - naglasio je danas PPVRH/MORH Ivan Anušić tijekom saborske rasprave.

4. I prema pravnom mišljenju NATO-a, provođenjem NSATU-a „Savez ne ulazi u rat, niti time saveznice postaju zaraćene strane“. NSATU nije ratna misija, nego potporna aktivnost i nastavak pomoći Ukrajini.

Summa summarum: Milanovićeva antizapadna ljevica nastoji kao “prekretnički breaking news” podmetnuti prastaru vijest da NATO ima ured u Kijevu, a NATO časnike za vezu predstaviti kao jurišni borbeni korpus. Potpuno isti narativ kao Putin & kremaljski režimski mediji. I kao njihov idol na Pantovčaku.‘, piše u objavi HDZ-a na Facebooku.

>>> Pročitajte Pismo načelnika Glavnog stožera oružanih snaga

Dokument
MO_17_10_2024 - web

Komentara 32

KA
karijes
21:17 22.10.2024.

Svaku stranku koja je nasljednik zločinačke partije bi trebalo zabraniti, kao što je SDP nasljednik KPJ, partije koja je kao najgora zločinačka organizacija Europe nakon rata mučki pobila stotine tisuća Hrvata, a glavne aktere procesuirati.

Avatar ljutapizza
ljutapizza
21:54 22.10.2024.

Ma možeš ti nabrojati sve logične točke. Možeš iza svake dobiti potpis i pečat NATO-a, ništa to neće značiti oporbi, jer im "kao zrelim političarima" 😏 Hrvatska nije ni na prvom ni na drugom mjestu, ako je i na trećem. Na prvom im je mržnja prema HDZ-u. Na drugom im je međusobna mržnja. A na trećem im je mjestu da ispadnu pametni i u pravu, makar to značilo iznegirati čunjenice, razvući istinu kao žvaku i tom žvakom začepiti uši. Kad ih vidiš u zajedničkoj vreći, tzv. suvereniste, Ahmetovićku (s najvećom žvakom), pijanog Ostojića, zalizanog kriminalca Miljenića, trbuhozborca lutku kojoj se samo brada miče Bulja, Grmoju vanabi svjetski priznatu pamet, Oreškovićku ubljeb snahu koja paluca jezikom, zgadi ti se cijeli Sabor i ne možeš vjerovati što sve ova zemlja koti 🤮

PA
PatMat
21:18 22.10.2024.

To su Zokini spinovi. Veliki je dobitak za HDZ dobiti uglednog liječnika dr. Dragana Primorca za predsjedničkog kandidata i predsjednika države i to je pokazatelj da HDZ i Plenković vode dobru, miroljubivu i izbalansiranu politiku jer liječnik (što Zoka možda ne zna) ne bi nikad mogao slati ljude u rat. Liječnička zakletva to brani. Da su Plenković i HDZ htjeli slati ljude u rat odabrao bi drugi profil kandidata za predsjednika, a ne liječnika i to uglednog. To su samo spinovi, bacanje magle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije